Yatırımcının Çankırı kabusu!

Yatırımcı'nın Çankırı kabusu!

Bugünlerde Kırkevler Kenbağı mevkiindeki SüYoPa'da yaşanan olaylar alışılmışın dışında...

Çankırı - Korgun yolu üzerindeki Kırkevler - Kenbağı mevkiindeki Çankırı Süt A.Ş tesislerinde son günlerde yaşanan olaylar insanı şaşkına çevirecek cinsten.

Türk Barter şirketinden yatırımcı Dürri Burun tarafından 2007 yılının Haziran ayında teslim alınan fabrika, 2009 yılının Aralık ayında Çankırı Süt A.Ş'ye kiralandı.

Fabrikanın mevcut halinin pazardaki rekabet koşullarına uyum sağlaması yönünde yapılan çalışmalarla birlikte üretimin devam ettiği görülmesine karşın 23 Ekim 2012 tarihinde beklenmedik olay gerçekleşti.

cankirisuyopa-as-sozcu-resim-111.jpg

MEHMET AŞIK: TESİS ELİMİZDEN ZORLA ALINDI

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye yaşanılanları anlatan Çankırı Süt Hayvancılık İnş. Maden Nak. İmlat San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Aşık "Fabrikayı kiraladığımız günden bu yana pazardaki payımızı artırma ve nakit sermaye girişi yapabilecek ortak arayışlarımızı uzun süredir yoğun bir şekilde sürdürürken; fabrikayı kiraladığımız Dürri Burun ile Türk Barter şirketi arasındaki problem nedeniyle kiracısı olduğumuz tesisten yaka paça dışarıya atıldık.

Başta Cumhuriyet Savcılığı ve emniyet olmak üzere yaptığımız müracaatlardan da bugüne kadar herhangi bir sonuç alamadık. Özellikle idari binada şirketimize ait başta değerli evraklar olmak üzere her türlü kayıtlarımız bize zor kullanan şahıslar tarafından imha edilmiş durumda. Kiracı olarak muhatap olmadığımız insanlar tarafından can güvenliğimiz tehdit altında. Yaşadığımız mağduriyetle ilgili hukuki yolları sonuna kadar kullanma kararındayız. Ellerinde herhangi bir mahkeme kararı olmadan böylesi Çankırı Süt A.Ş'ye yapılan eylemin hukuksuzluğu açık ve net olarak ortada. 15 kişiye yaklaşan bir grup fabrikayı resmen bastı! Ellerinde kesici aletlerle idari binayı talan etti. Bütün bunlar polis kayıtlarında mevcut. Bütün bunlara karşın bugün için fabrikaya giremiyoruz. Giremediğimiz gibi can güvenliğimiz de ortadan kalkmış durumda. 2012 yılının Türkiye'sinde böylesi bir durumun Çankırı'nın dışında nerede yaşanabileceğini doğrusu çok merak ediyorum" dedi.

cankiri-suyopa-urunler-sozcu-resim-112.jpg

DÜRRİ BURUN: MAĞDURİYETİMİ KİM KARŞILAYABİLİR?

Fabrikayı aldığı ilk günden itibaren birçok konuda önemli sıkıntılar yaşadığını dile getiren ve bugüne kadar Türk Barter'e yaklaşık 3 milyon tl'lik gayrimenkul verdiğini ve bunu da karşı tarafın kabul ettiğini belirten sanayici Dürri Burun "Bugün karşı karşıya kaldığımız olayların arka planında daha ilk günden itibaren masadan kaçırılan satış sözleşmesidir. Türk Barter A.Ş'nin yönetim kademesince bilinçli olarak yapılan bu uygulama yaşadığım mağduriyetin en temel nedeni. Aramızdaki sözleşmeye göre vermiş olduğumuz 3 milyon tl'lik gayrimenkulün üzerine Türk Barter bizlere fabrikadaki makinaların karşılığı olarak 900 bin tl'lik fatura verecekti. Bunu vermediler. Sürekli olarak bizi oyaladılar ve bunun sonucunda bizi fazlasıyla mağdur ettiler. Yaşadığımız mağduriyetler yetmezmişcesine 'yavuz hırsız ev sahibini bastırır' misali tesislere resmen baskın düzenlediler. Tuhaflıklar burada da son bulmadı! Yaşadığımız baskın karşısında başta emniyet güçleri ve savcılarımızın karşılaştığımız gasbı görmezlikten gelmeleri beni fazlasıyla şaşırttı! Göz göre göre 2012 Türkiye'sinde sahip olduğumuz tesisler birilerinin sergilemiş olduğu zorbalıkla, mafyavari yöntemlerle elimizden alınıyor. Çoluk çocuğumuz ve ailemiz tehdit ediliyor. Ve sahip olduğumuz haklar, hukuk çiğnererek bizlerden kopartılıyor. Can güvenliğimiz kalmadığı için Çankırı'yı terketmek zorunda kaldım. En son valilikten beni arayarak 'koruma' verdiklerini söylediler." dedi.

Çankırı Süt A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Aşık ayrıca şu soruların yanıt bulmasını istedi:

- Şirketimize ait olan tabelalarımızı kim ve neden indirdi?
- Vergi levham, üretim izin belgelerim ve bakanlıklardan almış olduğum ruhsatlarım kim  ve kimler tarafından yerlerinden indirildi ve yok edilmeye çalışıldı?
- İdari bina bölümü ve muhasebede bulunan evraklarımız kim ve kimler tarafından yok edilmek istendi?
- Şirketimize ait servis otobüsümüz kim ve kimler tarafından 'düz kontak' yapılmak suretiyle, fabrika dışına neden ve niçin atılmak istendi?
- Muhasebede bulunan şirketimize ait 'çelik kasanın' kim ve kimler tarafından buhasebe binasından çıkarılıp dışarı atıldı?
- Şu an fabrika binasında 'işgalci' konumunda olan kişi ve kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi.
- Bu kişilerin hangi şirket adına orada tutulduğu ve ne amaçla orada oldukları?
- İşgalci kişi veya şirketin yetkilileri, ellerinde şirketimiz ile ilgili hiçbir belge ve dayanak olmadan neye dayanarak şirketimizi gasp eylemine karıştı?
- Şirketimizin elektrik kablolarının ne amaçla kesilerek ve kesme nedenlerinin bu eylemi yapan kişi ve kişilerden sorulması.
- Şirketimize ait olan bayrak, flama, reklam panosu ve tabelalarımızın ne için indirilerek çöpe atıldığının sorulması.
- Fabrikanın elektrik saatinin şirketimiz adına kayıtlı iken neden kendi şirketleri adına kayıt ettirildiği.
- İdari binanın ve muhasebenin darmadağın edilmesi ve bu olayı yapan kişi veya kişilerden bu eylemi neden yaptıklarının sorulması.
- Fabrika alanında muhasebe evraklarımızın sınır duvarının üstündeki güvenlik tellerinin kesilerek bu evrakların kaçırılma olayının sorulması.
- Şahsımla hiçbir ilgisi ve alakası olmayan Türk Kart Barter A.Ş.'nin bu güne kadar yapmış olduğu kanunsuzlukların ve adaletsizliklerinin sebebinin sorulması.
- Fabrika depolarının anahtarlarının kırılması, idari binanın kapılarının kırılması, anahtarlarının kesilmesi, fabrika ana yola giriş kapısının zincirle bağlanması suretiyle giriş-çıkışın engellenmesinin sorulup yerinde tespit edilmesi.

AV. ALİ ERASLAN: ELİMİZDE MAHKEME KARARLARI VAR

Yaşanan gelişmeler ve ortaya atılan iddialar karşısında Türk Barter Kart A.Ş. yetkililerinden Ahmet Turan Bayar, kendisine ulaşan haber merkezimize "Şirketimize ait olan tesisle ilgili Çankırı'daki avukatımızdan konuyla ilgili sizi bilgilendirmesini isteyeceğim" dedi ve Av. Ali Eraslan ile görüşmemizi sağladı.

Avukat Ali Eraslan Sözcü18 Haber Merkezi'ne yaptığı açıklamada "Burada muvazalı bir kiralama yöntemi mevcut. Dürri Burun fabrikanın elinden gideceğini anlayınca kayınçosu olan kişiye fabrikayı kiralamış gibi bir sözleşme gerçekleştirmiş. Sözleşme 2009 yılında başlamış ve 5 yıl süreli yapılmış. Türk Barter Dürri Burun'a fabrikayı yaklaşık 3 milyon tl'lik gayrimenkul karşılığı alarak vermiş ancak sonraki ödemelerde taahhütler gerçekleşmemiş. Bununla birlikte fabrikada yaptırdığımız tespitte makinalarının çoğunun kullanılmaz olduğunu, önemli alet ve ekipmanın fabrikadan söküldüğünü ve eski haline dönüştürebilmek için yaklaşık 4-5 milyon tl dolayında harcama yapılması gerektiğini gördük. Gerekli mahkeme kararları elimizde mevcut. Emniyet güçleri de mahkeme kararlarına göre hareket ediyor" dedi. Eraslan "Arzu ettiğiniz takdirde sizlere fabrikayı gezdirerek yerinde gözlem yapma fırsatını da verebilirim" diyerek sözlerini tamamladı.

satilikfabrika-sozcu-resim-111.jpg

FABRİKA SATILIĞA ÇIKARTILDI

Türk Barter A.Ş. tarafından el konulan tesisler bugün itibariyle satılık. Edinilen bilgilere göre fabrika yaklaşık 32 bin metrekare arazisi ve üzerindeki yapılarla birlikte 8 milyon 800 bin tl fiyatla satılığa çıkartıldı. İstenilen rakamın yüzde 50'si yani 4 milyon 400 bin tl'si nakit, diğer kalan kısmı emtia olarak ödenebilecek.

cankiri-suyopa-satilik-sozcu-resim-111.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler