'Yavru muhalefet' sözleri MHP'yi kızdırdı! İZLE

'Yavru muhalefet' sözleri MHP'yi kızdırdı! İZLE

TRT spikeri Anda Özmen, MHP haberini sunarken "Ana muhalefetten yavru muhalefete geçelim" dedi.

TRT 1 Ana Haber spikeri Anda Özmen bu akşamki ana haber bülteninde büyük bir gafa imza attı. Özmen MHP için 'yavru muhalefet' tabirini kullandı ve yoğun bir tepkiyle kaşılaştı.

NASUHİ GÜNGÖR AFFETMEDİ
TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör konuyla ilgili Twitter hesabından derhal soruşturma başlatıldığını duyurdu. Güngör'ün Anda Özmen'i, ana haber spikerliği görevinden aldığı da gelen bilgiler arasında.

ANDA ÖZMEN DE TWEET ATIP ÖZÜR DİLEDİ
Anda Özmen de olayın ardından üzüntüsünü dile getiren iki tweet attı. Özmen art niyet taşımadığını ve tamamen spontane gelişen bir yaklaşımdan dolayı bu hatayı yaptığını belirterek özür diledi.

anda-ozmen-trt-ensonhaber_7010.jpg

ANDA ÖZMEN KİMDİR?
3 Ağustos 1982 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Anda Özmen, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Mezunu oldu. Üniversite döneminde 3 yıl boyunca diksiyon ve oyunculuk eğitimi aldı. Ayrıca birçok tiyatroda rol aldı. Mezun olduktan sonra Kanal A'da işe başlayan Anda Özmen, başlangıçta spikerlikten daha çok televizyon haberciliğinin mutfağında yer aldı.

İŞTE O ANLAR

ÜLKÜCÜLER TRT BİNASINA YÜRÜDÜ
TRT spikeri haber sunarken "Ana muhalefetten yavru muhalefete geçelim" demesini Ülkü Ocakları protesto etti. Beyoğlu TRT binası önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri TRT binasına girmek istedi.

Olay Beyoğlu Tepebaşı'nda bulunan TRT binası önünde 01.30 sıralarında gerçekleşti. TRT spikerinin haberleri sunarken "Ana muhalefetten yavru muhalefete geçelim" demesine tepki gösteren Ülkü Ocakları bina önünden basın açıklaması yapmak istedi. Grubun slogan attığı sırada bazı kişiler binaya girmek istedi. Yaşanan kısa süreli arbede Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı ve grubun ileri gelenlerinin araya girmesiyle son buldu. Grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: "TRT bugün itibariyle politik gündem altına girdiğini Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik zikretmiş olduğu yavru muhalefet söylemiyle bir kez daha kanıtlamıştır. Devletin kanalı olması hasebiyle iktidar ve muhalefetin değil direkt Türk Milleti'nin sesi olması gereken kanal, iktidar yandaşlığını artık söylem birliği içerisinde yansıtıldığı bir medya kuruluşu olmuştur. Ülkücüler olarak diyoruz ki; haber ve habercilik büyük sorumluluktur" dedi.
Basın açıklamasını ardından grup ülkücü yemini ederek binanın önünden dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler