Yavuz Bingöl Ahmet Hakan’ı suçladı

Yavuz Bingöl Ahmet Hakan’ı suçladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasını ‘insani bir şey' olarak değerlendiren Yavuz Bingöl, Ahmet Hakan'ın sözlerini çarpıttığını söyledi.

Hürriyet gazetesinde yayımlanan sözleri nedeniyle büyük tepki çeken Yavuz Bingöl, Ahmet Hakan’ı suçladı. Bingöl, Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasını ‘insani bir şey’ olarak nitelemesiyle büyük tepki çekince bir açıklama yayımladı. Bingöl, Hürriyet yazarının sözlerini çarpıttığını ileri sürdü.

Yavuz Bingöl’e kardeşinden sert tepki
Bingöl Twitter’dan yaptığı açıklamada “Ahmet Hakan sözlerimi olduğu gibi yayınlayıp beni sizlere doğru taşısaydı, bir daha asla bu sütunlarda olmayacaktım! Gülsüm Anneyi ellerinden, beni doğru algılayan tüm insanları kalplerinden öperim” ifadelerini kullandı.

Linç olarak nitelendirdi
Kendisini ‘linç edenleri’ de eleştiren şarkıcı, “Bu linç kolaycılığı ile hayatın hiçbir derdine devam olmayanlar, acıtanlar, kanatanlar; sabah uyanıp bugün kimi yağmalayalım iştahıyla güne başlayanlar; sakin olan arkadaşlar! Benden size ve bu güzelim insanlığa zarar gelmez” açıklamasını yaptı.

yavuz-bingol.jpg

AHMET HAKAN'DAN YANIT
Yavuz Bingöl'ün bu açıklamasından sonra büyük tartışma yaratan röportajı yapan Hürriyet yazarı Ahmet hakan twitter üzerinden kısa bir açıklama yaptı.

Hakan mesajında, “yavuz bingöl'ün "berkin elvan'ın annesi ve yuhalanması" meselesiyle ilgili söylediği sözlerin tamamı... kasetten canlı... yarın hürriyet'te.” İfadesini kullandı.

YAVUZ BİNGÖL NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davetlerine katılarak sert tepkilere hedef olan ve son olarak Erdoğan'la düet yaptığı için ve kamu bankasından reklam teklifi almasıyla gündeme gelen Yavuz Bingöl, Erdoğan'ın Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı ve annesini meydanlarda yuhalatmasını savundu. "Tayyip Bey duygusal bir adam" diyen Bingöl, "Sokaklarda, ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün o da Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı. Bu çok insani bir şey" sözleriyle tepki çekecek bir açıklama yapmıştı.  

"Ölmüş anneye küfür etmek, sol değerlere inanan insanların yapabileceği bir şey mi? Ne kadar ayıp bir şey! O zaman o da öyle yapıyor" diyerek Erdoğan'ın tavrını haklı bulan Bingöl'ün, yine hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın meydanlarda "terörist" suçlamasıyla hedef gösterilmesine tepki göstermemesi dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler