Yaylakent Belediye Başkanına saldırı!

Yaylakent Belediye Başkanına saldırı!

Çankırı'nın Orta İlçesi'ne bağlı Yaylakent Beldesi Belediyesinin AKP'li Başkanı Kadir Dede, kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Dede'nin burnu kırıldı.

Saldırı, geride bıraktığımız pazartesi geceyarısı Jandarma Komutanılğı önünde meydana geldi. Kalabalık bir grubun saldırısına maruz kalan Başkan Kadir Dede‘nin burnu kırıldı, kaşı yarıldı, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Burun kırıklığından 10, kafaya aldığı darbelerden de 5 gün olmak üzere toplam 15 günlük iş göremez raporu aldığını belirten Belediye Başkanı Kadir Dede, şunları anlattı:

“İftar sonrası yaşanan olaylar nedeniyle 'geçmiş olsun' dileği üzerine gittiğim Orta Jandarma Karakolu önünde önceki dönem MHP’li belediye başkanı ve seçimlerdeki rakibim Mustafa Kuvvetliışık’ın kardeşleri ve yakınlarından oluşan kalabalık bir grubun saldırısına uğradım. Saldırı sonucunda burnum kırıldı, kaşım yarıldı ve vücudumun çeşitli yerlerinden darp edildim. Kafama ve vücuduma darbeler almama rağmen Sağlık Merkezine götürmediler. Sağlık görevlisini getirip yarılan kaşıma karakolda dikiş attılar. Beyin travması ya da iç kanama geçirebilirdim. Beni acilen sevk etmeleri gerekirken bunu yapmadılar. Kendi imkanlarımla Çankırı’ya gelip hastaneden rapor aldım. Nöbetçi emniyet görevlisi ve nöbetçi doktordan şikayetçi oldum. Bana, temelinde siyasi hazımsızlık nedeniyle fırsat kollayıp saldıranlardan da şikayetçiyim.”

Orta Cumhuriyet Savcılığı soruşturmaya başladı.

KADİR DEDE: JANDARMA KOMUTANI VE POLİS AMİRİ DEĞİŞMELİ
Yaşanan olaylarla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Yaylakent Belde Belediye Başkanı Kadir Dede "Seçim sonrası beldemizde yaşanan olaylar karşısında sükunetimizi korumanın gayreti içerisinde olduk ve bunu da başardık. Belediye Meclis üyemizin bıçaklanması, Kadın Kolları Başkanımızın evinin taşlanması olaylarına karşı olabildiğince sakin kaldık. Olayların tırmanmaması için azami gayret gösterdik. Bugün geldiğimiz durum şunu açıkça ortaya koymaktadır ki; Başta Orta Jandarma Komutanı olmak üzere Karakol'daki komiserin buradaki görevleri ivedilikle sonlandırılmalı. Jandarma Karakolu önünde uğradığım saldırının kayıtlarını istedim bana 'kameralar arızalı' denildi. Şahsıma saldıranlar, beldede taciz olaylarını gerçekleştirenler jandarma ve karakoldan önemli ölçüde destek görüyorlar." dedi.

MUSTAFA KUVVETLİIŞIK'IN İDDİALARA YANITI - TIKLA

YUMRUKLAMA OLAYININ ÖNCESİ VAR!
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre; Yaylakent belde belediye eski başkanı Mustafa Kuvvetliışık'ın yeğeni Selim K., bundan yaklaşık 50 gün önce Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Vekili olan Osman Arıcı'yı bıçakla yaralıyor. Olayla ilgili jandarmanın adli soruşturması devam ederken, pazartesi gecesi iftar sonrası Belediye Başkanı Kadir Dede'nin yeğeni İbrahim K. özel aracıyla camiden dönerken, Selim K. tarafından sözlü tacize uğruyor. Özel aracından inen İbrahim K., Selim K. ile tartışmasını sürdürüyor. Ve büyüyen tartışma Selim K.'nın bıçakla elinden yaralanmasıyla son buluyor.

BAŞKAN DEDE, OLAYLARDAN HABERDAR OLDUKTAN SONRA
Yaylakent'te yaşanan olay jandarmaya intikal ediyor ve pazartesi akşamı teravi sonrası Belde Belediye Başkanı yanında eşi ve iki çocuğuyla birlikte Orta ilçesindeki jandarma binasına giderek olayla ilgili bilgi almak için özel aracından iniyor. 

Başkan Dede özel aracından inerken Yaylakent belde eski belediye başkanı Mustafa Kuvvetliışık'ın akrabaları iddia edilen çok sayıda kişi kendisine saldırıyor ve Dede'yi eşinin ve çocuklarının yanında darp ediyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler