Yaylakent, nüfusuyla 10 ilçeyi geride bıraktı!

Yaylakent, nüfusuyla 10 ilçeyi geride bıraktı!

Nüfus olarak Çankırı'nın 10 ilçesini çok gerilerde bırakan bir belde bugünün Yaylakent'i dünün Bastak'ı...

Sahip olduğu nüfusuyla bağlı olduğu Orta ilçesi dahil olmak üzere Çankırı'nın Ilgaz dışındaki tüm ilçelerini çok mu çok gerilerde bırakan dünün Bastak'ı, bugünün Yaylakent'ine ve onun Belediye Başkanı Mustafa Kuvvetliışık'ı ziyaret ediyoruz.

Sözcü18 yazı ailesinin önemli kalemlerinden İbrahim Zencirci ile birlikte Başkan Kuvvetliışık ile buluşmadan önce beldede (!) yaptığımız gezide gördüklerimiz karşısında şaşkınlığımız had safhada.

Beldede mevcut yapılarla birlikte inşaatı sürdürülen projelere baktığımızda nüfus yoğunluğunun hiç de yabana atılmayacak ölçüde olduğunu hissediyoruz.

Belde içerisindeki caddelerin çift yönlü araç trafiğine açık olmasıyla birlikte, özellikle yaz aylarında belediye hizmetlerinden faydalanan insan sayısının 10 binlerin çok üzerinde olduğunu öğreniyoruz.

BAŞKAN KUVVETLİIŞIK: AKP İKTİDARI BİZLERİ FAZLASIYLA YORUYOR!
Belediye Başkanı Mustafa Kuvvetliışık Mart 2014 seçimlerine yine MHP adayı olarak giriyor. Başkanla makamında yaptığımız görüşmede "Belediye başkanlığı görevimi zevkle ve de isteyerek yerine getirmenin gayretindeyim. Ancak mevcut AKP hükümeti beni, daha doğrusu MHP'li belediyeleri fazlasıyla yoruyor!" derken ses tonundan biraz sonra daha sert sözlerin geleceğini de ima ediyordu.

00000000-yaylakent-vedatbeki-mustafa-sozcu-resim-09.jpg

Nitekim beklediğim an çok kısa bir süre sonra geldi: "Belediye Başkanı olarak hazırladığım 23 projeden sadece ve sadece 3 tanesi onay alabildi. Onay alan projelerimiz de tamamen kişisel gayretlerimiz ve ilişkilerimiz sonucunda gerçekleşti. Projemizi verdikten sonra yanıt almak için 2 yıl beklediğimiz zamanlar oldu. 3 ay süresince Çevre Bakanlığından dışarı çıkmadığım günler oldu. Milletvekillerimizin kapısına giderek durumumuzu anlattığımda hiç 'olmaz' diye karşılaşmadım. Ancak bugüne kadar olan işimizi de görmedim.

AKP'nin iktidar olduğu dönemde muhalif belediyeler olarak gördüğümüz zulümü hiçbir iktidarın muhalefete yaptığını düşünmüyorum."

Başkan Kuvvetliışık, Yaylakent beldesinin bugünkü yerleşik nüfusunun 7 binlerin üzerinde seyrettiğini, yaz aylarında bu nüfusun 15 bin gibi rakamlara ulaştığını belirterek "Yaylakentli hemşerilerimiz beldelerine dün de sahip çıktılar bugün de sahip çıkıyorlar. Onlardan aldığımız güçle hizmetlerimize devam ediyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz yaz şenliğimize gösterilen ilgiyle beraber, beldede son yıllarda giderek artış gösteren inşaat çalışmaları Yaylakent'in yükselen trendinin en büyük göstergesidir" diyerek sözlerini tamamladı.

000000000-bastak-orta-mustafagucluisik-mhp-sozcu-resim-09.jpg

000000000-bastak-orta-sozcu-resim-091.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler