Yazı ailemizden milletvekili adayı

Yazı ailemizden milletvekili adayı

Yeni yılın ilk günlerinden itibaren Sözcü18 yazı ailesine katılan Ömer Lütfi Kanburoğlu, MHP'den Ankara milletvekili aday adayı oldu.

2011 yılının ilk günlerinden itibaren kaleme aldığı yazılarıyla Sözcü18 sayfalarına katkı sağlayan Ömer Lütfi Kanburoğlu, MHP'den Ankara milletvekili aday adaylığı müracaatında bulundu.

Uzun yıllar Forum dergisi yazıişleri müdürlüğü ile birlikte 1999 yılında basın müşaviri olarak Başbakanlıkta göreve başlayan Kanburoğlu, çeşitli hükümetler dönemlerinde müşavirlik görevine devam eden Kanburoğlu'nun yayımlanmış yüzlerce makalesi ile 3 de kitabı bulunmakta.

ÖMER LÜTFİ KANBUROĞLU KİMDİR?
27 Mayıs 1960 doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Harp Akademileri/Milli Güvenlik Akademisi mezunu olan Kanburoğlu, genç yaşta gazeteciliğe başladı. Türk Atlantik Antlaşması Derneği Gençlik Kolları Genel Sekreter Yardımcılığı, Avrupa Konseyi Derneği Genel Sekreterliği, Ulusal Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Derneği Genel Sekreterliği yaptı. Yeni FORUM Dergisi ile başladığı yayıncılık hayatını bu derginin Yazı İşleri Müdürü olarak uzun yıllar devam ettirdi. Yirmi yılı aşkın bir zaman Yeni FORUM Dergisinde çalışarak bu dergide yazılar yazdı ve yöneticilik yaptı. 'Yeni FORUM Dergisinde yöneticilik yaptığı yıllarda, o zaman Dışişleri Bakanlığına bağlı olan ve Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Türkçe, İngilizce, Kazakça, Türkmence, Kırgızca ve Özbekçe dillerinde yayımlanan Avrasya Etüdleri dergilerinin yayınını organize etti. Almanya'da çalışan Türk toplumunun sorunlarını dile getiren dergiler çıkarttı. Daha sonra, 1999 yılında basın müşaviri olarak Başbakanlıkta göreve başlayan Kanburoğlu, çeşitli hükümetler dönemlerinde müşavirlik görevine devam etti. Yazarın yayımlanmış yüzlerce makalesi ve "Teröristin Anatomisi", "Yakın Tarihimizde Siyasal Partiler" ve "Demokrasi Zorunluluk mu?" isimli üç kitabı vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler