Yazıcıoğlu olayını çözecek gelişme

Yazıcıoğlu olayını çözecek gelişme

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici "Olayı çözecek gelişmeyi Cumhurbaşkanı'na ilettik" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüşen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili bize ulaşan ve olayın aydınlatılmasında çok önemli rol oynayacağını düşündüğümüz bir bilgiyi Cumhurbaşkanı ile paylaştık. Kendisi bu işi çözmekte kararlı” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile BBP Genel Sekreteri Metin Gündoğdu’yu Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili kendilerine ulaşan ve olayın aydınlatılmasında çok önemli rol oynayacağını düşündükleri bir bilgiyi, bir gelişmeyi Cumhurbaşkanı Gül ile paylaştıklarını söyledi.

Gül’den, bu konunun detaylı bir şekilde araştırılmasını ve kendisinin de bu işe öncülük etmesini istediklerini ifade eden Destici, Cumhurbaşkanı Gül’ün, olayın aydınlatılmasına ilişkin kararlı bir irade ortaya koyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül’ün, hem savcılık marifetiyle hem Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu hem de hangi birim gerekiyorsa o birimlerin araştırmasıyla netice alınacağını ifade ettiğini aktaran Destici, Gül’ün, araştırma talimatını vereceğini söylediğini kaydetti.

Bir basın mensubunun “Gelen bilgi tam olarak nedir?” sorusu üzerine, Destici, bu bilgiyi şu anda basınla paylaşmasının, soruşturmanın selameti açısından mümkün olmadığını ifade ederek, “Paylaştığımız anda bilgiler karartılıyor. Başka türlü çözümler alınabiliyor. Onun için bunu inşallah yeri ve zamanı geldiğinde paylaşacağım” diye konuştu.

Hiç kimsenin hakkına tecavüz etmek, hiç kimseyi haksız yere suçlamak ve itham altında bırakmak niyetinde olmadıklarını belirten Destici, “Bundan olabildiğince kaçınıyoruz. Ama gerçek neyse de onun aydınlatılmasını istiyoruz. Onun için de bu olay net araştırılıp, somut olarak önümüze konduktan sonra sizinle paylaşırız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler