Yemin krizi Pazartesi çözülebilir

"Yemin krizi" Pazartesi çözülebilir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te yaşanan yemin krizi ile ilgili olarak pazartesi gününden umutlu olduğunu söyledi.

Kızılay'ın temel atma törenine katılmak için memleketi Yozgat'a gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yaptığı açıklamada milletvekillerinin yemin krizini değerlendirerek, "Yemin etmemede ne murat ediliyor, gündeme ne getirilmek isteniyorsa o yeteri kadar içeride ve dışarıda gündeme geldi. Her işi tadında bırakmak lazım, maksat hasıl oldu diye düşünüyorum" dedi.

Beraberinde Yozgat milletvekili olan Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile yine Yozgat milletvekili Yusuf Başer'le Yozgat'a gelen TBMM Başkanı Çiçek, "yemin krizi"nin pazartesi günü sonlanabileceğine işaret etti.

Ülkenin birtakım sıkıntı ve zorluklarının bulunduğunu, bu zorlukların bir kısmının siyaseten karşılaşılan zorluklar, bir kısmının Anayasa'dan ve siyaset hukukundaki birtakım yanlışlık ve çarpıklıklardan kaynaklandığını dile getiren TBMM Başkanı Çiçek, "Bu sıkıntıları geçmişte başka türlü yaşadık, bugün yemin krizi şeklinde yaşıyoruz. Bunun çözüleceği yer TBMM'dir. Partiler ve milletvekilleri olarak vatandaşa seçimlere giderken, 'Bize yetki verin, biz sorunlarınızı TBMM'de çözeceğiz' dedik. Vatandaş da çözüm olarak TBMM'yi gösteriyor. Milletimizin karşılaştığı bu ve benzeri sıkıntılar o çatı altında uygar diyaloglar geliştirilerek, karşılıklı iyi niyete dayalı temaslar sürdürerek bir noktaya vardırılabilir. Geçmişte de zaman zaman sıkıntılar oldu ve TBMM'de çözüldü. Uygar toplumlar sorunlarını restleşerek, küserek, darılarak değil uygarca diyaloglar kurarak çözerler. Türkiye'de çok partili hayata geçeli 60 sene oldu. Dolayısıyla uygar diyalogların güzel örneklerini önümüzde görmek istiyoruz.

Gelecek nesiller uygar diyaloglarını başka ülkelerin parlamentolarından değil, kendi ülkemizin siyasi geçmişinden arzu eder. Ümit ederim, pazartesi günü yeni bir başlangıç yapmış oluruz. Bunu arzu ediyorum, Meclis Başkanı olarak anayasa, iç tüzük, yasalar bana ne imkan verdiyse bunu bu yönde değerlendirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

yozgat-temel-toren-resim-03.jpg

"Bizim yapabileceğimiz işlemler ne ise bu sorunun çözümü noktasında gayret ediyoruz" diyen Çiçek, "Pazartesi günü iyi bir başlangıç olsun. Bence bu yemini yapmamada ne murat ediliyor, gündeme ne getirilmek isteniyorsa o yeteri kadar içeride ve dışarıda gündeme geldi. Her işi tadında bırakmak lazım, maksat hasıl oldu diye düşünüyorum . Bundan sonra birlikte Türkiye'nin önünü açmak, Türkiye'nin sorunlarını çözmek ve birlikte iş yapabilmenin güzel örneklerini ortaya koymak lazım. Vatandaşımız 12 Haziran seçimlerinde tüm siyasi partilere verdiği mesajla, 'Bir araya gelin, benim sorunlarımı çözün' diyor. Birlikte sorun çözme zamanıdır. Kamuoyumuz beklenti içerisinde, milletimizi bu tip krizlerle üzmeyelim. Ben tüm milletvekillerinin Meclis'e gelip Anayasal ve yasal çerçevede görev yapmasını arzu ederim. Seçimleri Meclis'e girmek için yaptık. Bu ülkenin sorunları sokakta değil, Meclis'te çözülür. Tüm milletvekillerinin çözümün adresinin Meclis olduğuna inanması lazım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler