Yeni BlackBerrylere ilgi büyük!

Yeni BlackBerry'lere ilgi büyük!

Akıllı telefon rekabetinde zor günler geçiren BlackBerry, yeni telefonlarıyla bu kez şeytanın bacağını kırmışa benziyor.

30 Ocak tarihinde tanıtılan BlackBerry Z10 ve Q10 modelleri için "BlackBerry'nin son şansı" yorumları yapılıyordu; zira Samsung ve Apple'ın hızla yükselişte olduğu telefon pazarında BlackBerry mevcut cihazlarıyla varlık gösteremiyordu.

Ancak İngiltere ve Kanada'dan gelen satış rakamları şirketin yüzünü güldürecek cinsten... CNET'in haberine göre O2, Vodafone, Orange ve EE mağazaları aracılığıyla satılan BlackBerry 10'lar önsiparişte olmasına karşın tüketicilerden yoğun ilgi görüyor ve cihaz şimdiden İngiltere'de tükendi. Satış rakamı olarak ise BB10'lar 100 bin sınırını aşmış durumda.
 
İŞTE YENİ BLACKBERRY'LER
 
Yeni BlackBerry'lerin şüphesiz en önemli özelliği birçok yeni özellikle birlikte gelen BlackBerry 10 işletim sistemini kullanıyor olması... Z10 ve Q10 isimlerini alan cihazların biri tamamen dokunmatik, diğeri ise klasik BlackBerry'lerde olduğu gibi klavyeye sahip. 4.2 inç'lik ekranıyla dikkat çeken Z10 klavyesi olmadığı için Q10'a kıyasla daha büyük bir ekrana sahip. 1.5 GHz hızında işlemciden güç alan cihazda 16 GB dahili hafıza bulunuyor; ancak microSD kart desteği sayesinde toplam hafıza 48 GB'a kadar artırılabiliyor. 8 megapiksel dahili kamerası sayesinde ise 1080p formatında video çekimi yapabiliyor.
 
3.1 inç'lik ekranıyla klavyeli Q10, 720x720 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşıyor ve diğer model ile benzer donanımsal özellikleri kullanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler