Yeni helikopterin ilk pilotları

Yeni helikopterin ilk pilotları

Cumhurbaşkanı Gül ve Ürdün Kralı TAI'de helikoptere binerek pilot bölümünü inceledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ürdün Kralı II. Abdullah ile birlikte TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ni (TAI) ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı Gül ve Kral II. Abdullah, Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ, İnsansız Hava Aracı Sistemi ANKA ve ATAK Helikopteri hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
TAI’ye varışlarında Cumhurbaşkanı Gül ve Ürdün Kralı II. Abdullah’ı bina girişinde, Millî Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar, TAI Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın Kaya, TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı ve TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Fikri Gönültaş karşıladı.
 
Binanın giriş katında şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül ve Kral II. Abdullah’a, TAI Genel Müdürü Dörtkaşlı tarafından TAI’yi tanıtıcı brifing sunuldu.
 
CUMHURBAŞKANI GÜL VE KRAL HELİKOPTERİ İNCELEDİ
 
Brifingin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve konuğu, Erciyes Modernizasyon ve Modifikasyon Hangarı’na geçerek, Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ,  İnsansız Hava Aracı Sistemi ANKA ve ATAK Helikopteri hakkında bilgi aldılar. Daha sonra da TAI tarafından özel olarak hazırlanmış pilot ceketlerini giyen Cumhurbaşkanı Gül ve Kral II. Abdullah, ATAK Helikopterine binerek, incelemelerde bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Gül ve konuğu Kral II. Abdullah, Uçuş Kontrol Kulesi’ni ziyaret ettiler ve kuleden ATAK helikopterinin prova uçuşunu seyrettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler