Yeni pazar yeri ilk günden sınıfta kaldı

Yeni pazar yeri ilk günden sınıfta kaldı

Hizmete giren yeni pazar yerinde aydınlatma yok.

Çankırı Belediyesi tarafından Mahrukatçılar bölgesinde yapılan ve dün itibari ile hizmete açılan yeni pazaryerinde "aydınlatma" yok!

Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, dün havanın kararması ile ortaya çıkan skandalın, özellikle pazarcı esnafını fazlasıyla mağdur ettiği öğrenildi.

Saat 20.00 dolaylarında haber merkezimizi arayan pazarcı esnafı "Belediye basına dağıttığı haber bültenlerinde 'modern pazar yerinin hizmete girdiğini' duyurdu! Gelin de modern pazar yerinin halini bir görün! Tezgahta kalan malımızı zifiri karanlık nedeniyle toplayamıyoruz" diyerek içinde bulundukları durumu aktardı.

Pazarcı esnafının şikayetleri bununla da sınırlı kalmadı ve "Belediye Başkan Yardımcımız Mithat Kılıç, kur'alar çekilirken bizlere; 'Kimse bağırarak mal satmayacak' demişti. Pazarın yeni düzeninden uzunca söz etmişti. Ancak bugün burada değişen bir durum olmadı. Sabahtan bu yana bağıran bağırana çağıran çağırana! Ne denetim var ne de uyarı" diyerek gün içerisinde yaşananları özetledi.

TUVALETLER DAHA
İLK GÜNDEN REZALET!

Öte yandan gerek pazarcı esnafının gerekse pazara gelen vatandaşların tuvalet ihtiyaçları için dizayn edilen tuvaletlerin daha ilk günden kullanılamaz hale dönüştüğü öğrenildi. Belediye tarafından görevlendirilen görevlinin üstlendiği işi layıkıyla yapmaması nedeniyle pazar yerinin tuvaletleri kısa bir süre sonra kullanılamaz hale dönüştü.

İLK GÜN SONRASI
ORTAYA ÇIKAN SIKINTILAR
Mahrukatçılar bölgesinde hizmet veren yeni pazar yerinin, ilk gün sonrası ortaya çıkan rahatsızlıkları başlıklar halinde kısaca şöyle:
- Aydınlatma sorununun yaşanması esnafı mağdur etti.
- Tuvaletler, görevli personelin yetersizliğinden dolayı yeterli hizmet verilemedi.
- Kamyonlar pazar içine girmeyecekti, ancak bu kural işlemedi. Kamyon üzerinde satışlar hız kesmeden gerçekleşti.
- Pazarda çığırtkanlık son bulacaktı, yeterli denetim olmadığından bu da sağlanamadı.
- Halk otobüslerinin pazar yerinden şehir içerisine servis yapacakları açıklaması havada kaldı.

Bütün bunların yanısıra dünden bu yana haber merkezimize gelen e-mailler arasında yer alan canalıcı bir soruyu "okuyucu" adına burada gündeme getirmek istiyoruz! Okuyucumuzun "yetkililere" bizlerin aracılığı ile sorduğu soru şu:

- Yasalara göre marketler şehir dışında kurulmalı! Çankırı'da halkın alışveriş yaptığı "pazar yeri" şehir dışında! Marketler şehir içerisinde... Ben bu garipliği anlamış değilim. Umarım anlayan bir yetkili sizlerin aracılığı ile bu merakımı giderir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler