Yeni Sinop Valisi Cengize veda yemeği

Yeni Sinop Valisi Cengiz'e veda yemeği

Pursaklar Belediyesi, Sinop’a vali olarak atanan Pursaklar Kaymakamı Dr. Ahmet Cengiz onuruna, veda yemeği düzenledi.

Esenboğa Airport Hotel’de düzenlenen yemeğe, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, il müdürleri, belediye ve kaymakamlık birim amirleri, ilçedeki kurum ve banka yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Program, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in açılış konuşması ile başladı. Başkan Selçuk Çetin, “Kaymakamımız ilçemize geldi; bir baktık, genç ve pırıl pırıl bir insan, çok şaşırdık. İlçemizde beraberce çok güzel işler yaptık. İlçe yapılan 42 ilçe içerisinde kurumsallaşmasını en hızlı tamamlayan ilçelerden biri oldu. Pursaklar şimdi ilk kaymakamını vali yapan bir ilçe artık. Kaymakamımızdan ayrılacak olmak bizleri üzüyor ama onu vali olarak uğurlamak ise bizleri mutlu ediyor. O’nu, vali olarak uğurlamaktan büyük onur ve şeref duyuyoruz. Gecemize katılım gösterenlere teşekkür ediyoruz.”

CENGİZ: PURSAKLAR'I UNUTMAYACAĞIM
Pursaklar’ın son göz ağrısı olduğunu söyleyen yeni vali Dr. Ahmet Cengiz, “Heyecanlıyım, duyguluyum; vedalar duyguludur. Bu veda yemeğinde bizlerle bulunduğunuz için teşekkür ediyorum. Hayat denen bu yolda bizim için bir sayfa daha kapanıyor. Her yerde farklı bir lezzet vardır. Gönül dilinden konuşurken sevginize her yerde karşılık bulursunuz. 2008 Mart’ta, Pursaklar ilçe olduğunda kısa süre içerisinde Pursaklar Belediyesi kendi hizmet binasını bize tahsis etti ve kendi idareten başka bir binaya geçti. Bu sayede kurumsallaşma sürecini hızlı bir şekilde atlatıp, vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde hizmet vermeye başladık. 30 ay burada görev yaptım. Alnımızın akıyla görevimizi ifa ettiysek ne mutlu bizlere. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e, müdürlerimize ve memurlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Pursaklar’ı, son göz ağrımı hiç unutmayacağım.” dedi. Cengiz’in veda konuşmasında sesinin titrediği ve duygulandığı gözlerden kaçmadı.

“TEŞEKKÜRLER VALİM
Protokol konuşmaları sonrası, Pursaklar’ın kurucu kaymakamı Dr. Ahmet Cengiz’in hayatını anlatan 15 dakikalık bir barkovizyon gösterisi yapıldı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçeye büyük hizmetlerinden dolayı vali Dr. Ahmet Cengiz’e altın yaldızlı çini bir plaket takdim etti.

Akyurt Kaymakamlığı ve Akyurt Belediyesi ve Kalecik Dernekler Federasyonu adına Dr. Ahmet Cengiz’e plaket sunuldu.

Programda Pursaklar İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Akgün kaymakam için yazmış olduğu şiirini okudu. Kaymakam Dr. Ahmet Cengiz’e veda gecesinde müzik de unutulmadı. Pursaklar İMKB Teknik Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri Bilge Pıçak ve Mehmet Adil İçeli ise sevilen Türk sanat müziğinin seçkin eserlerini güzel sesleri ile yorumladılar.

Davetlilerle birer birer vedalaşan Dr. Ahmet Cengiz, Sinop’un kapılarının tüm davetlilere ve son göz ağrısı Pursaklar’a açık olduğunu söyledi. Neşenin ve hüznün beraber yaşandığı yemek programı sonrası muhtarların ısrarı üzerine kaymakam Dr. Ahmet Cengiz, belediye başkanı Selçuk Çetin Ankara havası eşliğinde muhtarlarla oynadılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler