Yeni vali gelecek için umut veriyor

Yeni vali gelecek için umut veriyor

Açıklanan son kararname ile Çankırı Valiliğine atanan Vahdettin Özcan'ın bugüne kadar verdiği mesajlar Çankırı'daki icraatleri için hayli umut erici

Son Valiler Kararnamesi ile Çankırı’ya “vali” olarak atanan Vahdettin Özcan, bugüne kadar “mülkiye başmüfettişi” olarak verdiği mesajlarla gelecek için umut veriyor.

SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANDI

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve son valiler kararnamesi ile Amasya Valiliğine atanan Abdulcelil Öz'ün, kararnamenin yayımlanmasından 4 gün öncesine kadar Çankırı Valisi olarak atanması bekleniyordu.

Ancak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in kararname üzerinde yaptığı son değişiklikle Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan Çankırı’ya, Abdulcelil Öz de Amasya’ya vali olarak atandı.

Çankırı Valiliğine atanan Vahdettin Özcan'ın, bugüne kadar “mülkiye başmüfettişi” olarak yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen sempozyumlarda yaptığı konuşmaları önümüze koyduğumuzda gelecek günler ve yıllar için hayli umut verici bir profil çiziyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇANKIRI’DA

Çankırı Valisi olarak atanan Vahdettin Özcan, çarşamba  (24 Ağustos 2011) günü şehre gelecek ve halen vali vekili olarak görev yapan Haldun Aksalman’dan görevi devralacak.

SON DAKİKA

GÖREVİ KADİR GECESİNE RASTLAYAN CUMA GÜNÜ DEVRALACAK

Öte yandan daha önce çarşamba günü göreve başlayacağı öğrenilen Vali Vahdettin Özcan'ın Çankırı'ya geliş tarihi 26 Ağustos Cuma olarak değiştirildi. Edinilen bilgiye göre Cuma gününün Kadir Gecesine rastlaması, devir-teslim tarihinde değişikliğin nedeni olarak ifade edildi.

Valilikte Cuma günü saat 15.00'de yapılacak karşılama töreni ile birlikte Vali Özcan'ın ilk basın toplantısını da yapacağı gelen bilgiler arasında.

YEN VALİ'DEN BAZI GÖRÜŞLER

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, “Disiplin Mevzuatı ve Disiplin Hukuku” semineri verildi. Kamuda disiplin konusunun ihmal edildiğini dile getiren Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan, “Disiplin hukukumuzu düzenleyen müstakil bir hukukumuz yoktur. Ülkemizde ihmal edilen konulardan birisi de disiplin hukukudur. Kamuda, disiplin konusu hep ihmal edilmiştir. Her şey yargıya havale edilmiş, böylece uzun yıllar sonra netice alınmış ve bu gecikme olumsuz bir şekilde işleyişe yansımıştır” dedi.

“KAMU GÖREVLİLERİNİN KORUNMASINA GEREK YOK”

Açıklamalarının devamında, kamu görevlilerinin yasayla korunmasına gerek olmadığını belirten Özcan, “Demokrasi, hesap verilebilirlik rejimidir. Herkes yaptığının hesabını vermelidir. Kamu görevlileri olarak, bugüne kadar hep korunduk. Kamu görevlilerinin yasayla korunmasına gerek yok. Hatta kamu görevlisini koruma altına alan 4483 Sayılı kanun da kaldırılmalı. Adli yargı, disiplin alanında ihtisaslaşma sağlamalı ve kamu kurumlarında disiplin sorunu yaşanmamalı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler