Yeni vekiller orkide ile karşılanacak!

Yeni vekiller orkide ile karşılanacak!

Meclis yenilendi, yeni vekillerini bekliyor...

TBMM'de yeni milletvekillerini karşılamak için tüm hazırlıklar yapıldı. TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan, şu bilgileri verdi: Meclis'in seçim için çalışmalarına ara vermesini fırsat bilerek bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yaptık. Büyük bir temizlik operasyonu yaptık. Genel Kurul salonundaki koltuk ve halıları çok özel bir maddeyle temizledik. Milletvekillerine hazır hale getirdik.

KADIN VEKİLLERE KUAFÖR

Ana binada sadece kadın milletvekillerinin yararlanacağı bir kuaför salonu yaptık. Erkek kuaför salonlarını ise Meclis tatile girdiğinde yenileyeceğiz. Ana bina koridor ve merdivenlerindeki halıları değiştirdik. Koridorlardaki soyut resimleri kaldırdık, yerine Milli Saraylar Hazinesi'nde bulunan görkemli tabloların bire bir suretleri çıkarılarak asıldı.

ÜNLÜ MİMARIN HEYKELİ YAPILDI

Meclis ile Başbakanlık ve bakanlık binalarının mimarı Avusturyalı Clemens Holzmeister'in (1186-1983) heykeli de yapıldı. Anıt arka bahçesine yerleştirildi. Anıtta ünlü mimarın hayat hikayesine de yer veriliyor.

KAYIT MASALARI KURULDU

TBMM'de milletvekillerinin kayıt işlemleri için kulisin ana girişine masalar yerleştirildi. Vekiller artık kayıt işlemleri için de uzun kuyruklar oluşturmayacak. Belgeler, Meclis'e geldiklerinde hazır olacak.

ÖZEL BAKIMLI ORKİDELER

Saksıda yetiştirilen özel bakımlı orkideler, özel günlerde Meclis'in bir çok alanını süslüyor. Salonun başçiçeği olarak kabul edilen ve yeni seçilecek milletvekillerine verilecek olan bu orkideler, "özelsiniz" anlamını taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler