Yeniköy Parkında korku dolu saatler!

Yeniköy Parkı'nda korku dolu saatler!

İstanbul - Yeniköy Parkında bu gece yaşanan olaylar, çevrede bulunan çok sayıda kişiyi tedirgin etti.

İstanbul’un birçok parkında oluşturulan forumlardan biri de Yeniköy Parkı’nda yapıldı. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun olduğu 150-200 arasındaki kişi, Gezi Direnişi’nin ardından neler yapabileceklerini tartışmak için Yeniköy Parkı’nda bir araya gelmişti.
 
Burada oluşturulan foruma mahalle muhtarı Engin Cevahiroğlu’nun öncülüğünde olduğu iddia edilen bir grubun saldırması sonucu bir kişinin yaralandığı bildirildi.
Parkta toplananlar önce Yeniköy muhtarı Engin Cevahiroğlu’nun da aralarında olduğu 10-15 kişilik grup tarafından “burada tencere-tava çalmayın” denilerek tehdit edildi. Yoldan geçen arabalardan havaya ateş açıldığı öne sürüldü.
 
Tüm bunlara rağmen parktakiler amaçlarının tartışmak olduğunu, kendilerinin de katılabileceğini söyleyince bir süre kenarda bekleyen topluluk yeni gelenlerin katılmasıyla sayıları arttıktan sonra saldırıya geçti.
 
Forumda Ermeni ve Rum yurttaşların bulunması nedeniyle “Ermenilerin, Rumların peşine takılıyorsunuz” diyen güruh “Allah-u ekber” sloganlarıyla ve bıçaklarla insanların üzerine yürüdü. Saldırı esnasında en az bir kişinin yaralandığı, bölgeye ambulansların geldiği öğrenildi.
 
Saldırganların Yeniköy Parkı’nda toplananların buraya camii yapılmasını engellemek istediğini iddia etmeleri dikkat çekti. Zira Yeniköy muhtarı 1958 yılında yıkılan bir camiyi, şu anda yeşil alan olan Yeniköy Parkı’na yeniden inşa etmek için çalışmalarıyla biliniyor. Bölgede çok sayıda camii olduğunu söyleyen bir çok mahalleli de parkta camii yapılmasına karşı çıkıyordu.
 
SİBEL YERDENİZ YAŞANILANLARI TWITTER'DE PAYLAŞTI
Yeniköy Parkı’nda bu akşam forum yapan insanlara yaklaşık 20 kişilik bir grup saldırdığı iddia edildi. T24 yazarlarından Sibel Yerdeniz Twitter hesabından attığı tweetlerle gece boyunca yaşananları özetledi.
 
İşte Yerdeniz'in Yeniköy Parkında bu gece yaşanılanlarla ilgili twitter hesabından verdiği bilgiler:
 
"Saat 21.00 gibi foruma başladık daha başlamadan esnaftan bir kaç kişi yapmayın burada istemiyoruz dedi, biz de siz de gelin sohbet edeceğiz, birbirimizi tanımak istiyoruz dedik. İki saat kadar sürdü, 22.00 gibi Yeniköy muhtarı olduğunu söyleyen biri geldi 7-8 kişiyle birlikte ve dinlemeye başladılar. Biz de onu dinlemek istedik. Orada bir cami projesi varmış, ona muhalefet olarak algıladıklarını anladık ve olmadığını söyledik. Tabii onlarca kafadan onlarca ses çıkıyordu. Bir ara büyük bir konvoy araçlarla geçti slogan attılar ve havaya silah sıktılar. Grubun çoğunluğu sakindi ve devam etme kararı aldı. 23.00 gibi ayrılmak için ayağa kalktığımızda muhtarın yanındaki ekip çoğaldı ve yarın sizi burada istemiyoruz, gelmeyin dedi. Neden? diye sordum, "Siz Yeniköylü değilsiniz. Buraya Rumların peşine takılıp gelmişsiniz" dedi! Ben de bir muhtar olarak (ve insan) bu şekilde konuşmasının çok yanlış olduğunu söyledim ama artık çok geçti: (( bir sürü provokatör vardı ve herkes bağırıp çağırmaya başladı. Bir anda birbirine girdi! Gençler 'vurun acımayın!' diye bağırıyordu! Çocuklar da vardı :(( grup ikiye üçe bölündü ve hepsi birbirine girdi esnaf bıçak ve sopalarla dükkanlardan çıkıp koştu, bizim arabımız yakın olduğu için uzaklaştık, 155'i de aradım iki kere acil çağrı yaptım ama gelen yoktu: (( sonra arabalara saldırmaya başladılar. Biz uzaklaştık yardım çağırmak ve duyurmak için: ((( çok vahimdi! geri dönmedik çünkü arabamızı tanıyorlardı :((( hala "Rumların peşine takılıp geldiniz, burada cami yapılmasını istemiyorsunuz, ağaç istiyorsanız Koç'un arazisine gidin!" diyen insanlara birşeyler anlatmaya çalışıyoruz ama asla dinletemedik! Sadece sizi burada istemiyoruz! diye bağırıyorlardı! ve gençlerin "Vurun acımayın!" diye bağırmalarını dehşetle izledim! çocuklar annelerine babalarına bir şey olacak diye için çığlık çığlığa ağlıyordu!"
 
CHP'Lİ VEKİL SALDIRIYI DOĞRULADI
Halk TV’ye konuşan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur bu akşamki saldırıyı doğruladı. Onur, farklı fikirlere sahip sivil vatandaşların bu türden şiddet olaylarıyla karşı karşıya gelmesinden duyduğu çekinceyi dile getirerek, "Bu çok tehlikeli bir şey, böyle nereye kadar gidebiliriz. Bu insanları vazgeçirecek kişi yine bu insanları harekete geçiren kişi yani maalesef Başbakandır." dedi. 
 
OLAYLARIN BİR BAŞKA GÖRGÜ TANIĞI
TUĞÇE PEKER DARCAN DA BENZER AÇIKLAMALAR YAPTI
Yeniköy Parkında bu gece yaşanılan olaylarla ilgili olarak Twitter'dan bilgiler veren Tuğçe Peker Darcan da Sibel Yerdeniz'i doğrular bilgiler verdi. İşte Darcan'ın attığı tweetlerde yer alan mesajlar:
 
"Az önce Yeniköy Parkında bir grup Allahüekber diyerek bıçak ve sopalarla üzerimize saldırdı. Muhtar resmen provoke etti. 2 gündür forumun etrafında dolaşan tiplerdi. Bu akşam biri yarın saldıracaklar dedi. Kimse kaale almadı. Sonra grup büyüdü arkada. Muhtar siz ibadethane istemiyorsunuz. Rumların peşine takılıp geldiniz dedi. Arkasındaki Bağlar'dan indiği söylenen grup bıçak ve sopalarla Allahüekber diyerek saldırdı. İnsanlar kaçmadı, ayırmaya çalıştı ama yaralananlar var. Sonra akın akın yukardan adamlar inmeye başladı üzerimize yürüyerek 'gruptan mısınız' dediler. Hazırlanmışlar belli. Aramızda Rum asıllı arkadaşlar da vardı. Hedef gösterildiler. Çocuklar da vardı. Karşıdaki cafeyi de dağıttılar." şeklinde bilgi verdikten sonra devam ederek "Muhtar geldi Engin Cevahiroğlu. Burası Yeniköy, İstinye Tarabyalılar kendi parkına gitsin diye başladı. Muhtar Engin Cevahiroğlu parkın içine yaptıracağı cami projesine engel olunacağını düşünerek üzerimize saldırttı. Olan bu!" cümleleriyle yaşanılanları bir anlamda doğruladı.
 
VALİ MUTLU'DAN İLK AÇIKLAMA
Yeniköy Parkı'nda düzenlenen Gezi Parkı forumuna 30 kişilik bir grubun saldırdığı ve bir kişinin yaralandığı iddiası hakkında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ''Saldırıyı araştırıyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler