Yerli malı ilk yarış otomobili: Volkicar

Yerli malı ilk yarış otomobili: Volkicar

Ünlü Ralli pilotu Volkan Işık, 1 milyon dolara yarış otomobili yaptı.

Ralli pilotu Volkan Işık, Türk malı yarış otomobili yaptı. Işık, 1 milyon dolara mal ettiği otomobile "Volkicar" ismini verdi.

FİYATI 10-13 BİN EURO

Hürriyet gazetesine konuşan Işık, Haziran ayına kadar 24 adet üreteceğini belirterek, "Fiyatı 10-13 bin Euro civarında olacak" dedi.

"İŞİ BİLEN BİR
ORTAĞA İHTİYACIM VAR"

Otomobili için destek aradığını söyleyen Işık, şöyle konuştu: "Bu otomobili, belirli bir sayıda kendi atölyemde üretebilirim. Yılda 300 adet için ayrı bir yapı gerekebilir. Bu işi büyüttükten sonra satmayı değil ama ortak almayı düşünebilirim. Bir spor otomobili üretebilmek içinse gerçekten işi bilen, üretici bir ortağa ihtiyacım var."

ÖZELLİKLERİ

Volkicar'ın kalbinde, 1.3 litre 115 HP'lik Yamaha motosiklet motoru bulunuyor. Gövdesi kompozit plastikten üretilen araçta 5 ileri sıralı şanzıman kullanılmış.

Geri vites ise, sonradan eklenmiş ve bu iş için küçük bir elektrik motoru konulmuş. Üç metrelik ve tek kişilik araç, toplamda 530 kg. Lastikleri özel olarak Lassa, jantları ise CMS tarafından geliştirilmiş.

Ünlü rallici Colin McRae, ölümünden önce "McRae R4" adıyla yarış için kullanılacak bir otomobil yaratmıştı.

Benzer şekilde ünlü yarışçı Bruce McLaren de kendi adıyla otomobiller üretmek için McLaren firmasının temellerini atmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler