Yeşil Süleymaniyede

'Yeşil Süleymaniye'de'

Korkut Eken’e Mahmut Yıldırım’ın peşini bırakmayan Hıdır Öztürk’ten de destek geldi

Korkut Eken’in “Yeşil yaşıyor” itirafına 21 yıldır kızını öldüren Mahmut Yıldırım’ın peşini bırakmayan Hıdır Öztürk’ten de destek geldi. Öztürk, Yeşil’in Süleymaniye’de olduğunu yetkililere bildirdiklerini söyledi.
 
Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmada ifade veren MİT eski mensubu Korkut Eken’in, “Yeşil yaşıyor. Çıksın konuşsun” sözlerine, 21 yıldır Yeşil’in peşini bırakmayan Hıdır Öztürk’ten destek geldi. Yeşil’in öldüğüne hiçbir zaman inanmayan Hıdır Öztürk, aileye ulaşan bilgileri VATAN’la paylaştı. Savcılığa ve devletin üst düzey makamlarına iletilen bilgilere göre Yeşil ağır şekilde siroz hastası ve Süleymaniye bölgesinde yaşıyor.
 
Hıdır Öztürk, 1992 yılında işkence edilerek öldürülen kızı Ayten Öztürk’le ilgili daha önce TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na gelerek bilgi vermişti. Kızı Ayten Öztürk’ün, Yeşil tarafından sorgulandığını ve işkence edilerek öldürüldüğünü söyleyen Öztürk, kızının yüzünün tanınmaması için Yeşil tarafından özellikle kulak ve burnunun kesildiğini de anlatmıştı.
 
“En kolay ölüm haberi duyulur” diyen Hıdır Öztürk ve ailesi 21 yıldır Yeşil’le ilgili bilgi topluyor. VATAN’a konuşan Öztürk, Yeşil’in son olarak Kuzey Irak’ta olduğunu ifade ederek, bu bilgiyi daha önce ilgililere bildirdiğini anlattı. 29 yaşındaki kızının öldürüldüğü dönemde Jandarma Alay Komutanı, Yeşil’in ve o dönem Valilik görevlilerinin ‘Çete’ gibi çalıştığını belirten Öztürk, “Ancak hala ne Alay Komutanının ne de diğerlerinin ifadesi bile alınmadı. Biz o dönem de savcılığa suç duyurusunda bulunduk, ancak kimse ilgilenmedi” dedi.
 
Devlet Yeşil’i bulur mu?
Eken’in ifadesinde, “Çıksa konuşsa, bildiklerini anlatsa çok faydalı olur. Bir çok şey biliyor. Yeşil bir dönem beni öldürmek istedi. Bu konu bana intikal etti” ifadesini kullandı. Hıdır Öztürk, devletin istemesi durumunda Yeşil’i hemen bularak Türkiye’ye getirilebileceğini söyledi. (VATAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler