Yeşildumlupınarda hutbeden belediyeye yardım çağrısı

Yeşildumlupınar'da "hutbeden" belediyeye yardım çağrısı

Vatandaşa hizmeti daha

da kolaylaştırma amacıyla oluşturulan belde belediyeleri yaşadıkları zorluklar nedeniyle bugünlerde kapanmanın eşiğindeler.

2009 yerel seçimler öncesi Ak Parti hükümetinin nüfusu 2 binden altına düşen belde belediyeleri kapatma kararına Danıştay'ın "yürütmeyi durdurma" kararı vermesi ile bir dönem daha açık kalan belde belediyeleri, bugünlerde hayli sıkıntılı günler yaşıyorlar.

YEŞİLDUMLUPINAR'DA YAŞANANLAR
Çankırı ili Ilgaz ilçesine bağlı Yeşildumlupınar Belde Belediyesi de nüfusu 450 dolaylarında olan bir yerleşim yeri.

7 belediye personeli ve bir belediye başkanı ile hizmet veren belde belediyesine İller Bankasından aylık 7 bin tl kaynak gelmekte. Doğaldır ki böylesi bir kaynakla, belediyenin personel maaşı dahi ödenemezken hizmet vermesi düşünülemez.

Bugün için çalıştırdığı personele toplamda 100 bin tl dolayında maaş borcu bulunan Belediyenin, içinde bulunduğu darboğazı aşma yolunda üretebildiği tek çare gurbette yaşayan hemşerilerinin ikametgahlarını Yeşildumlupınar'da gösterebilme çabasıdır.

İMAM'DAN YARDIM ÇAĞRISI!
2009 seçimlerinde DP'den belediye başkanı adayı olan ve seçimler sonrasında ipi göğüsleyerek başkan seçilen Eray Gökmen, geçtiğimiz Temmuz ayında Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elleriyle taktığı rozetle Ak Parti'ye geçti.

Başkan Gökmen, belediyenin içinde bulunduğu sıkıntıları yine aşamadı ve son olarak çareyi muhtar Mehmet Öztürk ile birlikte görüşerek köy imamı Metin Erken'de buldu!

Köy imamı Erken'in bayram namazı sonrası camideki cemaate "Belediyemizin sıkıntıları ortada. Bu sıkıntıların aşılması konusunda çözüm gurbette yaşayan hemşerilerimizin ikametgahlarını beldemizde göstermeleridir. Bu konuda yapılacak organizasyonlar için de belediyemize yardımcı olmalısınız. Sizlerin yapacağı yardımlar sonucunda Belediye de camimizin kışlık kömür ihtiyacını karşılayacaktır" şeklinde bir çağrıda bulunuyor!

Köy imamı Erken'in bu çağrısı, namaz çıkışında cemaatten 900 tl nakdi ve 1070 tl değerinde kurban derisi toplanmasına vesile oluyor!

CEMAAT ÖFKELİ
Konuyla ilgili görüş almak üzere Kurban Bayramı namazında bulunan cemaatte bulunan bazı isimlere ulaşan Sözcü18 haber merkezi hayli ilginç yorumlar aldı. İsim vermek istemeyen Yeşildumlupınarlı sakinler "Belediye Başkanının bizlere danışmadan, bizleri bilgilendirmeden cami hutbesinden hoca aracılığıyla böyle bir çağrıda bulunmuş olması bizi fazlasıyla öfkelendirdi! Bu yüzden çoğumuz 1 tl bile yardımda bulunmadık" dediler.

BAŞKAN GÖKMEN NE DİYOR?

Tüm bu yaşanılanlarla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Yeşildumlupınar Belediye Başkanı Eray Gökmen "Beni çekemeyenler çok fazla! Muhaliflerimin çıkarmış olduğu bir söylenti! Hoca efendi sadece gurbette yaşayanların ikametgahlarını beldeye taşımaları konusunda telkinde bulundu! Bunun dışında bir talep olmadı" derken, "Siz aslında haber yapacaksanız, belediyemizin yaşadığı sıkıntılar konusunda haber yapın. Ben şeffaf bir belediye başkanıyım! 7 bin tl gelir ile belediyeyi ayakta tutmaya çalışıyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler