'Yetişin ölüyoruz'

'Yetişin ölüyoruz'

DBP ve HDP yöneticileri üç kadının yaralıyken yardım istediklerini, ancak ambulans gönderilmediğini söyledi. Kadınların cenazelerinin tanınmayacak halde olduğu öğrenildi.

DBP Parti Meclisi üyesi Seve Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve Özgür Kadın Komitesi (KJA) üyesi aktivist Fatma Uyar ve kimliği belirlenemeyen bir erkek pazartesi gecesi saat 19.00 sıralarında vurularak yaralandı. Yaralılardan biri DBP Silopi İlçe Eş Başkanı Gülşen Özden’i arayarak yardım istedi. HDP milletvekilleri bölgeye ambulans gönderilmesi için devreye girdi ancak bölgede silahlı kişiler olduğu gerekçesiyle ambulans gönderilmedi. Yaralı halde yardım isteyenlerin cenazeleri saatler sonra olay yerinden alınabildi.

SON ÇIĞLIK: ÖLÜYORUZ
Cumhuriyet gazetesine konuşan DBP Silopi İlçe Eşbaşkanı Gülşen Özden, “Şehit Harun Mahallesi’nin boşaltılması konusunda anonslar yapılmıştı. Arkadaşlar oradan daha emin ve güvenli bir bölgeye geçmek isterken Karşıyaka mahallesinden Yeşiltepe mahallesine geçerken taranmışlar. Pazartesi gecesi saat 19.35 gibi bana telefon geldi. Telefonda ‘Yeşiltepe’de tarandık, yaralıyız, yardım edin’ dediler. Hemen telefonu kapatarak vekilleri aradım ambulans gönderilmesi için. Yaralı arkadaşlar biraz sonra tekrar aradı ‘yetişin, kurtarın, yetişmezseniz 10 dakika sonra kan kaybından öleceğiz’ dediler. Hiç durmadan vekilleri arayarak ambulans gönderilmesini istedim. Sonra beni arayan numarayı defalarca aradım ama ulaşamadım. Cenazeler önce Silopi Devlet Hastanesi’ne oradan Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış. Biz her gün burada bunu yaşıyoruz. Bir an önce birşey yapılsın, barış olsun, kan dökülmesin ” dedi.

'YARALIYKEN ÖLDÜRÜLMÜŞLER' 
Cenazeleri teşhis eden HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, “Seve’nin ve arkadaşların yaralı olduğu bilgisini aldık. Eş başkanlar ve başkan vekillerine ilettik. Uzun saatler görüşmeler yaptık. Arayan kişi ‘6 kişiyiz yaralıyız’ demiş. 4-5 telefon görüşmesinde de Seve’nin yaralı olduğunu söylüyorlar. Seve’yi ben teşhis ettim. Kafasanın ve yüzünün 3’te 2’isi yoktu. Sol bacağında yara vardı. Önce tarandıklarını ikinci öldürücü darbeyi sonra aldıklarını düşünüyoruz.

215 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ
DBP Eş Genel Başkanları dün Diyarbakır’da basın toplantısı düzenledi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 73 kadının katledildiğini belirtirken DBP’li Kamuran Yüksek ise, temmuzdan bu yana çatışmalarda 215 sivilin öldürüldüğünü söyledi.

Seve’yi gür saçlarından ve ellerinden tanıdım. Öyle bir yarayı aldığınız an ölürsünüz. Fatma ve Pakize’nin yüzünde derin kurşun izleri, şarapnel parçaları vardı. Ben şunu söylüyorum olayın ilk başına dair bilgim yok ancak bu insanlar aynen Hacı Birlik’te olduğu gibi yaralıyken öldürülmüş. Kadın olmaları, Kürt olmaları, HDP/ DBP ve KJA’da siyaset yapmaları buna sebeptir. Paris katliamının yıldönümünde olması tesadüf değildir. Herkesin bildiği tanıdığı insanlardı kim olduklarını polis de biliyordu. Kadınlar bu mücadelenin öncüsüdür, şah damarıdır. Bu insanlar, özgürlük, eşitlik, adalet talep ettikleri için öldürüldü. Öfkeliyim kızgınım ama benim ve bütün kadınların başı diktir. Seve ve yoldaşlarının ölümü mücadele gücünü tırmandıracak” diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, ambulans istemek için valiye ulaşamayınca Kamu Güvenliği Müsteşarlığı (KGM) ile temas kurdukları belirterek, “Vali ile temas kurmaya çalıştım. O sırada Çağlar başkan (Demirel) kendilerinin de bilgisi olduğunu girişimlerde bulunduklarını söyledi. Hasteneyi aradım ambulans gönderilmesini istedim. Valilik ‘orada eli silahlı kişiler var çatışma var’ diyerek ambulans göndermemelerini gerekçelendirmiş ancak mahalleli orada çatışma olmadığını, sadece yaralalılardan sonra oraya onlarca asker ve polis sevk edildiğini söyledi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler