Yıldızlar Holding, Çavundurun suyuna da talip

Yıldızlar Holding, Çavundur'un suyuna da talip

Kurşunlu'da hizmete giren Yıldızlar Holding'e ait Söğütsen Seramik, Çavundur'un doğal kaynak suyuna da talip oldu.

Kurşunlu'da yaptığı yatırımla bölgenin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli bir paya sahip olacağı gün gibi aşikar olan Yıldızlar Holding'e ait Söğütsen Seramik, şimdi de Çavundur'un doğal kaynak suyuna talip.

Sözcü18 Haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, dünkü İl Genel Meclisi toplantısının gündem maddesi olan teklif, Meclis Üyelerince görüşülerek Araştırma-Geliştirme Komisyonu'na havale edildi.

İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISINDA YAŞANILANLAR

İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarında yaşanan tartışmalar hız kesmiyor. Meclis'in dünkü toplantısında gündeme gelen Çavundur suyunun özel sektöre devri konusunda yaşanan gelişmeler hayli dikkat çekici.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre dün İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantısının ana gündem maddesi Çavundur'da mevcut sıcak su kaynağının İl Özel İdaresi'ne ait yüzde 20'lik payıyla ilgili özel sektörden gelen tekliflerin değerlendirmesi oldu.

Çavundur'da çıkarılan sıcak suyun yıllar önce yapılan ölçümleri sonucu saniyede 45 lt suyun halen yüzde 50'sine tekabül eden bölümü Anıtur'a, yüzde 30'u Çavundur Belediyesi'ne tahsis edilmiş  durumda. İl Özel İdare'ye ait Çan-Tur'un elinde bulunan yüzde 20'lik kısmına ise başta Söğütsen olmak üzere, Şekerler Ltd. Şti. ve Anatolia adlı şirketler talepte bulundular.

Halen kullanılmayan ve Çan-Tur'un yetkisinde olan bu suyla ilgili olarak özel sektör temsilcilerinin Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'la da görüştükleri ve mevcut suyun yüzde 9'una talip oldukları öğrenildi.

BAŞKAN CANBAZ'IN GAYRETİ NETİCE VERMEDİ

Konunun İl Genel Meclisi gündemine gelmesi ile birlikte hareketlenen meclis üyeleri yaşadıkları tartışmanın sonunda, maddeyi Araştırma-Geliştirme Komisyonu'na havale etmek zorunda kaldılar.

Meclis Başkanı Osman Canbaz'ın 9 lt-sn suyun 5 lt-sn Söğütsen'e verilmesi yönünde öneride bulununca, MHP grubundan yapılan karşı görüşle oylama gerçekleşmedi.

TEVFİK RÜŞTÜ ÖZGÜR: YENİDEN ÖLÇÜMLEME YAPILMALI

Konuyla ilgili olarak haber merkezimizin kendisine ulaştğı İl Genel Meclis üyesi ve MHP Grup Başkanvekili Tevfik Rüştü Özgür "İl Özel İdaresine ait şirketin uhdesinde bulunan 9.4 lt-sn su uzun süreden bu yana kullanılmamakta. Bu suya talip olan özel işletmelerin tekliflerini değerlendirme fırsatı bulmakla birlikte, MHP olarak görüşümüz yıllar önce suyun kaynağında yapılan ölçümlemenin yenilenmesidir. Kayıtlarda sn 45 lt olarak belirtilen ölçümlemenin yeniden yapılmasıyla daha sağlıklı rakamlara ulaşacağımız kanaatindeyiz. Toplantıda Meclis Başkanının mevcut durumu oldu-bittiye getirme gayretini hem MHP olarak hem de Ak Parti grubundan bazı üyelerin destekleriyle Araştırma-Geliştirme Komisonuna gönderebildik. Çankırı'nın doğal kaynaklarının daha tutarlı ve daha sorgulayıcı bir biçimde kullanılmasından yanayız" dedi.

HOLDİNG, ÇAVUNDUR'DA
5 YILDIZLI BUTİK OTEL YAPACAK

Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre, Yıldızlar Holding bünyesi içerisinde faaliyet gösteren Kurşunlu'daki tesisler her geçen gün yeni ihtiyaçları da beraberinde getiriyor.

Elde ettiğimiz bilgilere göre, fabrikaya başta İtalya olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen teknik ve üst düzey ziyaretçilerin konaklayabilecekleri bir tesisin bölgede bulunmayışı, Holding yetkililerini yeni arayışa yönlendirdi.

Yapılan çalışmalar sonucunda Holding'in Çavundur bölgesinde 5 yıldızlı butik bir oteli hayata geçirme konusunda oldukça mesafe aldığı ve hazırlanan projenin uygulanma aşamasına gelindiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler