Yıldızlar SSS Holdingde neler oluyor?

Yıldızlar SSS Holding'de neler oluyor?

EPDK, holdinge ait Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (OEDAŞ) el koydu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Yıldızlar Holding'in 2010 yılında devraldığı Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (OEDAŞ) el koydu. OEDAŞ 2010 yılında 485 milyon dolar karşılığında Yıldıslar SSS Holding'e devredilmişti.
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketine el konulduğunu açıkladı.
 
EPDK yatırımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla, tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirildiğini ve yerlerine yeni atamalar yapıldığını bildirdi.   
 
YÖNETİCİLER DEĞİŞTİRİLDİ
EPDK'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada "Alınan kararla Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş şirketlerinde yatırımlarımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla,  tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirilmiş ve yerlerine yeni atamalar yapılmıştır." denildi
 
1.4 MİLYON ABONESİ VAR
Yıldızlar SSS Holding, 1.4 milyon abonesi bulunan Osmangazi- Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin hisselerinin tamamını 2010 yılında 485 milyon dolar karşılığında Özelleştirme İdaresi’nden devralmıştı.
1.4 milyon abonesi bulunan OEDAŞ Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Bilecik illerini kapsıyor. 5 il, 54 ilçe, 189 belediye, 1811 köy, 381 köy bağlısı, 56 işletmeye elektrik dağıtımı yapan OEDAŞ Türkiye enerji tüketiminin yüzde 2.4’ünü karşılıyor. Türkiye’deki nüfusun yüzde 3.6’sı ve abone sayısının yüzde 4’ü bu bölgede bulunuyor.
Yıldızlar SSS Holding'in enerji yatırımlarının yanında madencilik ve seramik sektöründe de yatırımları bulunuyor. 1972 yılında Selahattin Yıldız tarafından kurulan şirket 2004'te ihale ile Eti Gümüş'ü almıştı.
 
KURŞUNLU'DA İŞLER İYİ GİTMİYOR
Yıldızlar SSS Holding kamu bankalarından aldığı kredileri ödeyemiyor ve  Halkbank bu borçları yapılandırıyordu. AKP’nin büyüttüğü ve kolladığı bu holdingin bankacılık alanındaki toplam riski 2.3 milyar dolara ulaşıyor. Yıldızlar SS Holding; Halkbank’tan aldığı 450 milyon dolarlık krediye teminat olarak da Kurşunlu'daki fabrikaya tahsis edilen hazine arazisini teminat olarak göstermişti.
EPDK'nın holdinge ait elektrik dağıtım şirketine el koyması, önümüzdeki süreçte diğer şirketlere de el konulup konulamayacağı sorusunu gündeme taşıdı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler