Yılın Ahisi: Necati Yenikeçeci

Yılın Ahi'si: Necati Yenikeçeci

17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ahilik Haftası yaran kutlamaları hazırlık toplantısı Vali Özcan'ın başkanlığında yapıldı.

17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları hazırlık toplantısı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan başkanlığında yapıldı. Yılın Ahisi yılların esnafı Necati Yenikeçeci seçildi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Şaban Küçükgümrah, kutlama programı hakkında Vali Özcan’a ve komite üyelerine bilgi verdi. Ahilik Haftası’nda Şanlıurfa’dan sıra gecesi yapmak için bir ekip geleceğini belirten Küçükgümrah, "Çankırı Yaran Ekibi ile birlikte Şanlıurfa Sıra Gecesi Ekibi Tuz Mağarası'nda ortak bir gösteri yaparak, batı ile doğunun kaynaşmasını sağlayacağız." dedi.
 
Küçükgümrah, kutlamaların 17 Eylül tarihinde sabah namazıyla başlayacağını, 22 Eylül tarihinde Çankırı Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından verilecek sabah kahvaltısının ardından öğlen de etli pilav kızılcık şurubu ve lokma tatlısı ikramında bulunulacağını söyledi.
 
Ayrıca, esnaf odaları arasında “Halı Saha Futbol Turnuvası” yapılmasına karar verildi.
 
Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları çerçevesinde resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenip, dereceye girenlerin ödüllendirilmeleri öngörüldü.
 
Çankırı Karatekin Üniversitesi adına toplantıya katılan Dr. Kadir Çayır, Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları çerçevesinde yaran sohbetleri adı altında bilimsel bir çalıştay hazırlıklarına başladıklarını, yurt dışından konu ile ilgili akademisyenlerin şehre gelerek bilimsel bir çalışma gerçekleştireceklerini söyledi.
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, TRT Genel Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunarak, Ahilik Haftası Yaran Kutlamalarının TRT’den yayınlanmasını sağlayacaklarını belirtti.
 
Vali Özcan, “Bu haftaya herkesin sahip çıkması ve geleneksel hale getirilmesi gerekir. Bunun için hepimiz elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
Yılın Ahisi Necati Yenikeçeci’ye, Ahilik Haftası Yaran Kutlamaları programı açılışında şed kuşatılacak.
 
NECATİ YENİKEÇECİ KİMDİR?
"Yılın Ahi"si seçilen Necati Yenikeçeci, Çankırı'nın nakliyecilik sektöründe isim yapmış duayenlerinden Cemalettin Yenikeçeci'nin 7 Kasım 1936 Çankırı doğumlu oğludur.
 
İlkokul mezunu olan Necati Yenikeçeci, öğrenimini tamamladıktan sonra 4 yıl sanayide oto tamirciliği yaptıktan sonra, babasının nakliye kamyonlarında 28 yıl aralıksız çalıştı. 1981 yılında 'Keçeci Ticaret' ünvanıyla Küçük Sanayide oto yedek parça dükkanı açarak ticaret yapan Necati Yenikeçeci evli ve bir erkek bir kız evladı olup 3 torun sahibidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler