Yılın ilk çağlası 25 liradan alıcı buldu!

Yılın ilk çağlası 25 liradan alıcı buldu!

Datça’da üretici tarafından hasat edilen yılın ilk çağlası kilosu 25 TL’den alıcı bularak İzmir’e gönderildi.

Türkiye’nin birçok bölgesi olumsuz hava koşullarıyla boğuşurken, Datça ise baharı yaşıyor. Baharın müjdecisi olan badem ağaçlarının meyve vermesiyle Datça’da çağla badem piyasası da yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Hasat edilen ilk çağlalar Sındı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kilosu 25 TL’den satın alınarak İzmir’e gönderildi.

Sındı Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Ömer Ohan, yaptığı açıklamada, "Tadıyla ünlü Datça çağla bademi kooperatif üyelerimiz tarafından Pazar günü toplanmaya başlandı. Kilosunu 25 liradan almaya başladık. Bu hafta yaklaşık 100 kilo kadar ürün alımı yaptık. Haftaya bunun iki katı kadar alarak Türkiye pazarlarına göndereceğiz. Burada amaç kooperatif üyelerimizin ürünlerinin değerlendirilmesidir” dedi.
 
Badem üreticisi Nail Çay ise, bu yıl çağla badem rekoltesinin geçen yıla oranla biraz daha düşük olacağının beklendiğini belirterek, “Bölge bölge çağla yoğunluğu var. Bazı yerlerde ağaçlarda çağla yok denecek kadar az. Fiyatlar haftaya çok daha düşecek. Biz ancak en az 2,5 liraya kadar düşerse faydası olur. Daha da düşerse üretici olarak ettiğimiz masrafları kurtaramayız. Çünkü çağla her yıl aynı olmuyor. Bir yıl var ayı, bir yıl yok ayı olarak ortaya çıkıyor. Bu yüzden fiyatların fazla düşmemesi gerekir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler