Yine çatışma ve yine şehit!

Yine çatışma ve yine şehit!

Hatay'da PKK'lılarla çatışma çıktı. 3 asker şehit oldu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki terörist saldırıda şehit sayısı 3 oldu. Dörtyol'un Kuzuculu Beldesinde meydana gelen terörist saldırıda 1 binbaşı, 1 üsteğmen ile 1 teğmen şehit düştü. Kuzuculu Belediye Başkanı Bekir Toksoy, ilçeye 20 kilometre mesafedeki Amanos dağlarının iç kısmında operasyonda bulunan jandarma özel harekat askerlerine, PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı gerçekleştirildiğini belirtti. 

Başkan Toksoy, askerlerin roketli pusuya düşürülmesi sonucu 1 binbaşı, 1 üsteğmen ile 1 teğmenin şehit olduğunu, iki askerin de yaralandığını belirtti. Yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğunu aktaran Toksoy, "Yerleşim alanına 20 kilometre mesafede yaşanan bir terör hadisesi. PKK'nın çirkince bir eylemi.. Milletimizin başı sağolsun." açıklamasında bulundu.
Aynı bölgede daha önce de PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda örgütün üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda terörist ölü ele geçirilmişti. Bu çatışmalarda asker ve polis şehit olmuştu.
 
Yaralı asker getirildiği Dörtyol Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
 
Yaralı askerin durumunun ağır olduğu bildirildi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de Dörtyol'a giderek gelişmeleri takip ediyor.
 
Çatışmada 4 teröristin de öldürüldüğü bildirildi. Çatışma devam ediyor.
 
TARAF YAZARI EMRE USLU YAZMIŞTI
 
Diğer taraftan Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu dünkü (16.05.2012) "Bu da PKK’nın yeni stratejisi..." başlıklı yazısında, PKK güzergâhları arasında “batı yayı” olarak bilinen Hatay Amanos dağlarından başlayıp, Osmaniye üzerinden Pazarcık’a uzanan, Ekinözü-Nurhak hattından Sivas-Tokat ve Karadeniz’e açılan bir yayda terörist eylemler olabileceğini iddia etmişti.
 
ŞEHİTLERİN İSİMLERİ
 
Hatay Valiliği'nce internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada, saat 07.45 sıralarında İl Jandarma Komutanlığı tarafından Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarının ormanlık bölgede ateş açtığı belirtildi.  
 
Açılan ilk ateş sonucunda İl Jandarma Komutanlığında görevli Şemdinli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın şehit olduğu bildirildi.
 
Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyonun devam ettiği, olayla ilgili soruşturmanın yetkili merciler tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler