Yine tekne faciası: 8 ölü, 5 kayıp

Yine tekne faciası: 8 ölü, 5 kayıp

Kaçakları taşıyan tekne battı ve...

İzmir’in Menderes İlçesinde, gece yarısı Suriye uyruklu 16 kaçağın, Samos Adası’na geçmek üzere bindiği polyester tekne, aşırı yükten battı. Sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı aramalar sırasında, 8 kaçağın cesedine ulaşıldı, 3 kişi de kurtarıldı. Kayıp olan 5 kişiyi arama çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.

Bugün saat 11.45’de Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar, Gümüldür Tavşan Adası açıklarında devriye görevi yaptıkları sırada denizdeki cesedi fark etti. Araştırmalar sırasında ilk olarak 2 kişinin cesedini bulan ekipler, 3 kişiyi de denizde boğulmaktan son anda kurtardı. Sahil Güvenlik ekiplerinin ihbarı üzerine jandarma da kıyıdan çalışmalara katıldı. Ekipler daha sonra 1 kaçağa ait cesedi de kıyıya çıkardı.

HEPSİ SURİYE UYRUKLU  
Yaralı kurtarılan kaçaklar, ambulanslardaki ilk müdahalenin ardından Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne ait kampın halı sahasına inen ambulans helikopterle, İzmir’deki hastanelere sevk edildi. Yaralılardan alınan ilk bilgide, gece yarısı hepsi Suriye uyruklu olan 16 kaçağın, polyester tekne ile Samos Adası’na geçmek üzere denize açıldıkları öğrenildi. Kıyıdan yaklaşık 4 km açıldıktan sonra teknenin aşırı yükten dolayı alabora olduğu ileri sürüldü.

3 cesedin ve 3 yaralının kıyıya çıkartılmasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı arama kurtarma birimine bağlı 2 helikopter, 1 uçak, 2 bot ile denizde arama çalışmaları başlatıldı. Aramalar, teknenin battığı tahmin edilen Tavşan Adası açıklarında yoğunlaştırıldı. Aramalar sırasında 3 kaçağın daha cesetleri bulundu. Jandarmanın kıyıdaki arama çalışmalarının da yine devam ettiği bildirildi. Kıyıya çıkartılan 6 ceset, nöbetçi savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İNSAN TACİRLERİ ARANIYOR
Bu arada, jandarma kaçakları gece bu bölgeye getirerek tekneye bindiren insan tacirlerine yönelik olarak ise araştırma başlattı. Yol güzergahındaki güvenlik kamerası kayıtlarına el konuldu. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Gümüldür’e çok yakın olan Ahmetbeyli mevkiinde de Ege Denizi’nin en büyük mülteci facialarından biri 6 Eylül 2012 tarihinde meydana gelmiş ve batan bir teknede 63 kaçak hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler