Yoğun kar altında köyüne yaya giden adamı bulduk

Yoğun kar altında köyüne yaya giden adamı bulduk

Sözcü18 haber merkezi, önceki gün (pazartesi)

günü Çerkeş Cezaevinden tahliye olduktan sonra Bayramören'e bağlı Kavak köyüne ulaşma adına geceyi yolda geçirerek sabah saatlerinde evine ulaşan Murat Nak'a ulaştı.

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, Çankırı bölgesinde de etkisini sürdürdü. Özellikle Çerkeş ve Bayramören'e bağlı yaklaşık 40 köyün ilçe ile irtibatının kesilmesi, buralarda yaşayan insanları da hayli sıkıntıya soktu.

GECEYİ BAYRAMÖREN'DE GEÇİRMEDİ
Pazartesi günü Çerkeş'ten Bayramören'e gelen Murat Nak (36), hava şartlarının olumsuzluğuna karşın ailesinin yaşadığı Kavak köyüne gitmek istedi. Köy yollarının kapalı olması nedeniyle birçok kişinin "Geceyi burada geçir. Sabah gidersin" teklifine ısrarla "Ben gideceğim" diyerek karşı duran Nak, kendisini yolun kapalı olduğu bölgeye kadar araçla götürmelerini istedi.

Bunun üzerine Bayramören'den Sarıkaya'ya kadar yaklaşık 15 km araçla giden Murat Nak, burada araçtan inerek Kavak yoluna girdi.

Saat 21.00 sularında karla kaplı yolda büyük güçlükle ilerleyen Murat Nak "Hava o kadar soğuktu ki, üzerimdeki kıyafet de ağır kış şartlarına uygun olmamasına karşın ısrarla yürüdüm, yürüdüm, yürüdüm. Gecenin ilerleyen saatlerinde rüzgardan ve tipiden etkilenmeyen bir kayanın yamacına sığındım. Orada zor şartlarda ateş bile yaktım" diyerek yaşadıklarını aktardı.

"Göynükören'de yayla evinde sabahladığın söyleniyor. Buna ne dersin" dediğimizde ise Nak, "Ben jandarmaya ve kaymakamımıza da açık arazide kaldığımı söyledim. Ateş yaktığım ve gece kaldığım yeri isteyen olursa gösterebilirim" dedi.

MUHTAR MUSTAFA KİRPİ: DIŞARIDA GEÇİRDİM DİYOR AMA
Bugün Sözcü18 haber merkezine konuşan sadece Murat Nak değildi. Kavak köyü muhtarı Mustafa Kirpi de olayla ilgili olarak "Geceyi dışarıda geçirdiğini söylüyor ama bu hava şartlarında bir insanın böylesi bir durumu yaşaması mümkün değil. Sabahın 6'sında tekrar yola koyulduğunu ve üç saatte köye ulaştığını belirtiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler