Yoğun yağış 1 milyon tl getirdi!

Yoğun yağış 1 milyon tl getirdi!

Çankırı'yı etkisi altına alan yoğun yağışların faturası olarak hükümet, Çankırı'ya 1 milyon tl gönderdi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan Ağustos ayında Çankırı’da yaşanan aşırı yağış ve toplumsal olaylarla ilgili bir tasın toplantısı düzenledi.

Dün akşam saatlerinde Valilik makamında yapılan toplantıda Özcan, Çankırı’da İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan bir Doğal Afet Müdürlüğü’nün olduğunu ve toplam 35 personelinin acil durumlarda vatandaşa hizmet verdiğini söyledi. Çankırı’nın son 50 yılın en güçlü yağışını atlattığını söyleyen Özcan, “Geçtiğimiz aylarda yaşanan aşırı yağış, son 50 yılın en büyük yağış miktarıdır. Metrekareye73.7 kg. yağmur düşmüştür. Can kaybı yaşanmayan yağışta, 38 vatandaşımız selden kurtarılmış ve maddi kayıplar meydana gelmiştir. Tarafımıza gönderilen 130 dilekçe incelenmiş ve Başbakanlıktaki ilgili makamlara bildirilmiştir. Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucunda 99 vatandaşımıza adil şekilde dağıtılmak üzere 500 bin TL valilik hesabımıza yatırılmıştır. Emeği geçen herkese ve tüm yetkililere şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” dedi.

ÇANKIRI BELEDİYESİ'NE 500 BİN TL

Hesaba yatırılan tutarın 99 kişi arasında eşit şekilde dağıtılacağının altını çizen Özcan, ayrıca şehir merkezinde belediye belediyenin uğramış olduğu kayıp hizmetler için valilik hesabına ayrıca 500 bin TL daha aktarıldığını kaydetti.

Valilik hesabına, Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından toplam 1 milyar TL aktarıldığını söyleyen Özcan, “ Bize gönderilen 500 bin TL vatandaşlar adına açtırılan hesaplara eşit şekilde pay edilecektir. Bunun haricinde hesabımızda bulunan diğer 500 bin TL ise tarafımızdan onaylandıktan sonra belediye hesabına aktarılacaktır” dedi.

kaynak: karatekin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler