Yok artık... 13 kurşunla vurulan madalyalı polise bu yapılır mı?

Yok artık... 13 kurşunla vurulan madalyalı polise bu yapılır mı?

Diyarbakır’da üç yıl önce taranan ekip otosunda 13 kurşunla yaralanan polis memuru, odaya girdiğinde ayağa kalkamadığı için kendisini azarlayan amiriyle mahkemelik oldu.

Polis  memuru Gökhan Eren (32) ve meslektaşı Harun Yılmaz, 21 Haziran 2012’de, Diyarbakır’ın sur ilçesinde  kimliği belirsiz kişilerin kurduğu pusuya düştü.

Bugüne kadar 18 ameliyat geçiren Gökhan Eren’in vücuduna isabet eden 13 kurşundan 9’u çıkarılabildi. Devlet Övünç Madalyası verilen bir çocuk babası gazi Gökhan Eren, bacaklarındaki 4 kurşun ve kafatasındaki şarapnel parçalarıyla göreve döndü.

ÖZÜRLÜLER GÜNÜ’NDE
Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre tedavisini daha rahat yaptırması için İstanbul’a tayin edilen Eren, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Strateji Geliştirme Büro Amirliği’nde göreve başladı.
Ancak bacaklarından çıkarılamayan kurşun ve şarapnel parçaları nedeniyle oturup kalkmada sorun yaşayan ve ağır hareket eden polis memuru Gökhan Eren, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde odasında çalışırken, içeri İlçe Emniyet Müdürü Timuçin Başar girdi. İddiaya göre ardından polis müdürü Başar ile memur Eren arasında şunlar yaşandı:

‘BÖYLE Mİ ÖĞRETTİLER’
Müdür Timuçin Başar, ayağa kalkamayan Gökhan Eren’e, “Sen kimsin, burada ne arıyorsun? Memur musun?” diye sordu.

Gökhan Eren de, “Doğrudur efendim” diye cevapladı. Başar daha sonra, “Senin bu kılığın ne? Kim olduğumu biliyor musun?” diye bağırdı. Emniyet Müdürü daha sonra da, “Müdürünün karşısında nasıl böyle durursun? Bak arkadaşın kalkmış, müdürüne saygı gösteriyor. Sana böyle mi öğrettiler” diye bağırmayı sürdürdü. Olayl büyük hayal kırıklığı yaşayan gazi polis memuru Gökhan Eren, hakarete uğradığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TANIK POLİS DOĞRULADI
Gökhan  Eren’in eşi, kocasının psikolojisini altüst eden olayı Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER’e yazdı. Eren ile olayın tanığı Mesut Ç.’nin ifadesi alındı. Mesut Ç.’nin ifadesinde, “Komiserimize müdürümüzün neye kızdığını anlattım. Müdür yardımcımız ve komiserimiz, Timuçin Başar müdürümüzün yanına gittiler. Odama geçtim. Pencere açıktı. Müdürümüz ‘Burayı beğenmiyorsa valiye çıksın’ diye bağırdı” ifadesi verdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler