Yok böyle Londra Derbisi! İZLE

Yok böyle Londra Derbisi! İZLE

Premier League'in 10. haftasındaki dev maçta, Chelsea ile Arsenal kozlarını Londra Derbisi'nde paylaştı.

 

İngiltere Premier Lig'in 10. haftasında oynanan ve gol düellosu şeklinde geçen Londra derbisinde Arsenal, deplasmanda Chelsea'yi 5-3 yendi. Eski Fenerbahçeli Andre Santos'un da bir gol attığı derbide konuk ekipten Robin van Persie hat-trick yaptı.

Chelsea: Cech, Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole, Mikel (76' Meireles), Ramires (72' Lukaku), Lampard, Mata, Sturridge (62' Malouda), Torres

Arsenal: Szczesny, Djourou (75' Jenkinson), Mertesacker, Koscielny, Santos, Song, Arteta, Ramsey, Walcott (79' Rosicky), Gervinho (88' Vermaelen), Van Persie

Stamford Bridge'de yapılan mücadelede ev sahibi Chelsea'nin golcüsü Didier Drogba kart cezası nedeniyle bu maçta forma giymezken, cezası sona eren Fernando Torres ise 11'e geri döndü.

Oldukça hızlı başlayan ve iki kalede de inanılmaz pozisyonların yaşandığı maçta golü bulan taraf Chelsea oldu. 14. dakikada Mata'nın harika ortasına kafayı vuran Lampard, "Maviler"i 1-0 öne geçirdi.

Temponun bir an bile düşmediği maçta Arsenal, 36. dakikada skora denge getirdi. Ramsey'nin nefis pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Gervinho, pasını van Persie'ye verdi, Hollandalı yıldız da topu boş kaleye gönderip Premier League'deki 8. golüne imza attı.

Chelsea bu gole 39'da Sturridge ile cevap verdi ancak genç oyuncunun attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Ferdinand ile arasında yaşandığı söylenen ırkçılık iddiaları nedeniyle sıkıntı yaşayan Terry, 45. dakikada attığı golle Chelsea'yi yeniden öne geçirdi. Kornerden gelen topa Mertesacker ile birlikte haraketlenen milli savunmacı ilk yarının sonucunu tayin etti: 2-1

İlk yarıyı geride kapatan Arsenal'de, Fenerbahçe'den transfer edilen Andre Santos, 49. dakikada sahneye çıktı ve Arsenal maçta bir kez daha eşitliği yakaladı. Brezilyalı oyuncu, Premier League'deki ilk golüne imza attı.

56. dakikada "Topçular", maçta öne geçmeyi başardı. Chelsea savunması arasından harika sıyrılan Walcott, Cech'in yanından topu ağlara gönderdi ve Arsenal mücadelede ilk kez öne geçti: 2-3

Öne geçtikten sonra oyunda tempoyu düşüren Arsenal, zaman zaman dördüncü gol için akınlar yaptıysa da, farkı 2'ye çıkarma şansını kullanamadı. Kalesinde gördüğü gollerden sonra istediği performansı sergileyemeyen Chelsea ise pozisyon bulmakta zorlandı.

81. dakikada "Maviler", aradığı beraberlik golünü buldu. Santos, yaptığı hatası sonrasında topu kapmak isterken Lukaku'nun müdahalesi ile yerde kalıp faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi. Meireles'in pasıyla topla buluşan Mata, harika bir vuruşla topu köşeye yolladı ve durum 3-3 oldu.

85. dakikada Arsenal bir kez daha öne geçti. Malouda'nın hatalı geri pasında Terry de hata yapınca van Persie, bir anda savunmanın arkasında bomboş durumda kaldı; kaleci Cech'i de çalımlayıp topu boş kaleye gönderdi ve Premier League'deki gol sayısını 9'a yükseltti.

Uzun süredir formasından ayrı kalan Vermaelen, 88. dakikada oyuna girerken, 90+2'de bir kez daha sahneye çıkan Hollandalı yıldız van Persie, hat-trick yaptı ve skoru 5-3'e taşıdı. Golcü oyuncu, ligdeki gol sayısını 10'a yükseltti.

Muhteşem bir derbi zaferine imza atan ve bu sezon deplasmanda ilk kez kazanan Arsenal, peş peşe 3. galibiyetine imza attı ve puanını 16 yaptı. Peş peşe ikinci kez yenilen Chelsea ise 19 puanda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler