YÖK, Ilgaz'a üniversiteyi onayladı

YÖK, Ilgaz'a üniversiteyi onayladı

Belediye Başkanı Arif Çayır'ın "Ilgaz'a üniversite gelmezse belediye binasında kendimi yakarım" çıkışı ses getirmiş olmalı.

Çankırı'nın Ilgaz ilçesine Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne bağlı olarak açılacak olan Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu için Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'ndan (YÖK) onay çıktı.

Edinilen bilgiye göre ÖSYM'nin bu yılki yerleştirme kitapçığında Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu 50 öğrencilik kontenjanıyla yer alacak.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye konuşan Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır "Bundan böyle ölsem de gam yemem! Dualarım kabul oldu! Rüyam gerçekleşti. Doğup büyüdüğüm ve belediye başkanı olarak hizmet verme şansını yakaladığım, ülkemin en güzide ilçelerinden Ilgaz'ımıza yüksek okul açılması için yıllardır yapılan çaba ve gayret nihayet olumlu sonuç verdi. YÖK, Karatekin Üniversitemizin talebini kabul etti ve Ilgaz'ımıza Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu'nun açılması işi kesinleşti." dedi.

Belediye Başkanı Arif Çayır sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitimin özellikle geri kalmış toplumların kalkınmasındaki önemi tartışılmaz. Bu gerçekten yola çıkarak Ilgaz'da Karatekin Üniversitemize bağlı bir yüksek okulun hizmete girecek olması bölge insanımızın önemli bir eksiğini tamamlamakla birlikte ilçemizin ileriye dönük kalkınma hamlelerinde önemli bir mihenk taşı olarak rol üstlenecek. Şahsım olarak yüksek okulun ilçemize kazandırılması yönünde elini taşın altına sokan, maddi ve manevi destek veren tüm hemşehrilerime içten ve samimi duygularımla teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Karatekin Üniersitemizin çalışkan rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş bey ile sayın Valimiz Vahdettin Özcan ile bölge milletvekillerimiz sayın Hüseyin Filiz ve Mehmet Emin Akbaşoğlu'na da katkılarından dolayı Ilgaz halkı adına şükranlarımı sunuyorum."

BAŞKAN ÇAYIR; "ILGAZ'A ÜNİVERSİTE GELMEZ İSE
BELEDİYE BİNASINDA KENDİMİ YAKARIM" DEMİŞTİ!

Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, 18 Mart 2016 günü Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki ile yaptığı görüşmede "İlçemizde belediyecilik anlamında saymakla bitmeyecek kadar sorunu mevcut. Ancak 'eğitim' günümüzde ötelenecek ve de 'olmazsa da olur' düşüncesine girilecek bir konu değil. Bu yüzden YÖK'ten çıkacak kararı merakla beklemekteyim. Şayet olumsuz bir karar çıkarsa, şunu bilin ki Belediye binasında üzerime benzin dökerek kendimi yakacağım. Bunun da bilinmesini istiyorum" demişti.

YÖK'ün verdiği kararla birlikte Ilgaz'a açılacak olan Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu da Başkan Çayır'ı belediye binasında kendisini yakmaktan kurtarmış oldu...

'Ilgaz'a üniversite gelmezse belediye binasında kendimi yakarım' - TIKLA

cankiri-ilgaz-turizm-otelcilik-okulu-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler