Yok mu dur diyecek birisi?

Yok mu dur diyecek birisi?

Çankırı Belediyesi sınırları içerisinde yükselen binalardaki kaçak kat örneğine bir yenisi daha eklendi.

Çankırı Belediyesi sınırları içerisinde yaşanılan olumsuzluk ve "kayırmacı anlayış"la ilgili yeni icratlerin sonu gelmek bilmiyor.

Bunlara yeni bir örnek Çankırı Belediyesi'ne 300 metre mesafede Buğdaypazarı caddesini kesen Eşikli Aralık sokakta halen yapım aşamasında olan bir inşaatı göstermek mümkün.

PAFTA'DA HERKESE 4 KAT
BU İNŞAAT 5 KAT!

Eşikli Aralık Sokakta inşaatın devam ettiği paftada giriş+3 olarak yapılan inşaatlara karşın çalışmaları sürdürülen yapıda girişin dışında 4'üncü katın betonları atılmış.

Özkanoğlu ADOPEN'de Kampanya
Son gün 29 Şubat

Halen Çankırı Belediyesinde Park Bahçeler Müdüresi olarak görev yapan Süheyla Büyüktopcu'nun eşi inşaat mühendisi Ersin Büyüktopcu'nun müteahhitliğini yaptığı inşaata mevcut yasalara aykırı olarak bir kat fazla inşaat izni alınmış olmalı ki mevcut yapı giriş+4 olarak şekillendi.

Mevcut yapıda her katta 3 daire olduğu öğrenildi.

İDDİALAR VAHİM

Konuyla ilgili Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, fazladan çıkılan kat ile ilgili iddialar oldukça vahim. İnşaatın bir kat fazla olarak yapımının sürdürülmesinin arka planında, İller Bankası tarafından yapılan Revizyon İmar Planı yüklenicisine yapılan baskıların yer aldığı ve halen yapımı sürdürülen inşaata sağlanan +1 katın planda yeralması fırsatının yaratıldığı belirtilmekte.

YOK MU BU KAÇAK YAPILARA DUR DİYECEK BİRİSİ?

Çankırı şehir merkezinde, yani Çankırı Belediyesi sınırları içerisinde fazladan kat çıkımı yapılan bina sayısının hiç de azımsanmayacak bir rakamda olduğu gün gibi aşikar. Bunun ötesinde yine belediye sınırları içerisinde yer alan Esentepe mahallesinde tamamlanmış ve henüz inşaatı devam eden onlarca modern görünümlü kaçak yapı mevcut.

Bütün bunlar yaşanırken, Çankırı Belediyesi'nin yaşanılanlara göz yummasını bir ölçüde anlamak mümkün! Halen oturduğu "başkanlık" koltuğunu kaptırmama gayretini son ana kadar sürdüren bir belediye başkanı olarak, olan bitene bir şekilde seyirci kalabiliyor.

Ve bizlerin aklına da ister istemez şu soru geliyor:

- Burası Muz Cumhuriyeti mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler