Yoksulluk sınırı 3 bin tlye dayandı

Yoksulluk sınırı 3 bin tl'ye dayandı

Eylül ayında yoksulluk sınırı 2 bin 939 lira 45 kuruş olarak hesaplandı.

Türk-İş, Eylül ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırını 902 lira 41 kuruş, yoksulluk sınırını da 2 bin 939 lira 45 kuruş hesapladı.

ERTELENEN ZAMLAR AİLE BÜTÇESİNİ SARSTI

Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, Ramazan döneminde ertelenen zamların bir bir uygulanmaya başlamasıyla aile bütçesinde sarsılma yaşandığı ileri sürüldü.

Türk-İş tarafından çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak amacıyla 24 yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan ''Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması''nın Eylül sonuçlarına göre 4 kişilik bir ailenin mutfak enflasyonundaki bir aylık artışın yüzde 2,34 olarak hesaplandığı, yıllık artışın ise yüzde 7,11 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, 2011 Eylül ayı sonuçlarına göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken gıda harcaması tutarının (açlık sınırı) 902 lira 41 kuruş, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarının (yoksulluk sınırı) 2 bin 939 lira 45 kuruş olduğu kaydedildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler