Yolanthe Cabau: İlk sevgilim Türktü

Yolanthe Cabau: İlk sevgilim Türk'tü

Wesley Sneijder'ın İspanyol asıllı eşi Yolanthe Cabau'dan samimi açıklamalar...

Galatasaray'ın 'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'ın eşi Yolanthe Cabau, Türkiye'deki yaşantısı ve Wesley Sneijder ile evliliği hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

İşte o röportaj...
 
-Buraya gelmeden önce kafanda nasıl bir İstanbul ve Türk imajı vardı? Gelince ne gördün?
 
- Daha önce tatil ve fotoğraf çekimleri için 5 kez Türkiye'ye gelmiştim. Güney'de tatil yapmıştık, çok sevmiştim. Nasıl bir yer olduğunu biliyordum. Burada arkadaşlarım ve komşularım da var. Onlardan Türkiye hakkında birçok şey öğrendim. Arkadaşlarım hala buradalar, onlarla görüşmeyi sürdürüyorum. Buraya geldiğimden beri ekstradan öğrendiğim şey Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerler açısından ne kadar önemli bir ülke olduğu. Türkiye'nin tarihsel değerini tatillerde anlayamıyorsunuz. Zengin kültürel birikimini yaşadıkça daha iyi görüyorsunuz. Burada yaşamadıkça güzelliklerini tam olarak görüp anlayamazsınız.
 
'İLK SEVGİLİM TÜRK'TÜ '
Hollanda'da çok Türk yaşıyor. Orada Türkleri tanıma fırsatı buldun mu? Türk arkadaşların oldu mu?
 
- Hollanda'da büyüdüğüm mahallede çok farklı ülkelerden, farklı kültürlerden aileler yaşıyordu. 9 yaşındayken ilk sevgilim Türk'tü. Adı Ali, ailesi Antalyalı'ydı. Wesley de başka bir şehirde Faslı ve Türk ailelerin bir arada olduğu bir mahallede büyümüş. Türk aileler çok misafirperver ve sıcak. O aile ortamını çok seviyorum. Benim için Türklerle kaynaşmak yeni değil.
 
Türbanlı bir Türk kızını oynadığın 'Türk Pilici' filmiyle ilgili olumlu eleştirilerin yanısıra Türkleri ve Müslümanları kötü gösterdiği yönünde eleştiriler de var. Ne düşünüyorsun bu eleştiriler hakkın da?
 
galatasaray-sneijder-sozcu-resim-051.jpg
 
"FİLM İSLAMOFOBİA KARŞITI"
- İnternette bütün filmi göstermiyorlar, olay yaratacak bir kısmını gösteriyorlar ve öyle yorumlar yapılıyor. Halbuki bütün film izlenirse çok farklı. Bu filmin yönetmeni zaten Müslüman bir Fas asıllı Hollandalı. Filmin vermek istediği asıl mesaj, Hollanda'da sakallı biri otobüse bindiğinde bunun bir terörist saldırısı olabileceğini düşünerek insanlar otobüsten inebilir. Böyle bir fobi ve önyargı var. Bunu silmek için yapıldı bu film. Bu mesajı iyi anlamak lazım. İslamofobia karşıtı bir film yani. Hollandalıların korktukları şeyleri Hollandalıların da birbirlerine yapabileceklerini gösteren bir film.
Ünlü biri olarak sokaktaki insanların ilgisi seni rahatsız ediyor mu?
 
- 16 yaşından beri Hollanda'da televizyon ekranındayım. Wesley de 17 yaşında bu işe başladı. O yüzden bundan öncesini yani insanların bize ilgisinin olmadığı dönemi hatırlayamıyorum. Sokakta gösterilen ilgiye çok alışığım. İnsanların ilgisi olmadan süpermarkete gittiğimi düşünemiyorum şu an. Benim için normal olan bu. Bir de insanlar bana çok sıcak yaklaştıkları için hiç rahatsız olmuyorum.
Wesley'nin futbol hayatını nerede tamamlanmasını istersin? Türkiye'de mi yoksa İngiltere ya da İspanya gibi bir ülkede mi?
 
"BURADA ÇOK MUTLUYUM"
- Burada, daima burada oynamasını isterim. Burada çok mutluyum, o yüzden burada kalmayı çok isterim. Bana, Türkiye'ye geleceğimizi buraya gelmeden sadece 7 saat önce haber vermişti. Acilen toplanıp geldik. O yüzden ne olacağını bilemiyorum. Bundan sonra gelecekle ilgili plan yapmamaya karar verdim. Yarın ne olacağını hiç bilemiyorsunuz.
 
'TARKAN'I SEVİYORUM'
Türk yemeklerinden hangilerini seviyorsun? Beğendiğin restoranlar, dinlediğin Türkçe şarkılar var mı?
 
- Döner kebabı seviyorum. Hollanda'da da vardı, oradan biliyorum zaten. Türk yemeklerini çok seviyorum. Restoran olarak ise henüz çok yer keşfedemedim. Uzun süre otelde yaşadık zaten. Ben evde yemeyi daha çok seviyorum. Spesifik şekilde müziğinizi keşfetme şansım da olmadı henüz. Sadece kulağıma çok hoş geldiğini söyleyebilirim. Ama Tarkan'ı tabii ki ben de biliyor ve seviyorum.
Formunu nasıl koruyorsun? Sağlıklı yaşamak için uyguladığın özel bir formül var mı?
 
"SAĞLIKLI BESLENMEYE DİKKAT EDİYORUM"
- Belli bir yemek kuralım yok ama sağlıklı yemeye dikkat ediyorum. Benim için en önemli şey bol su içmek ve spor yapmak. Haftada 4-5 gün spor yapmaya çalışıyorum. Suyu içine limon atarak içmeyi tercih ediyorum. Türkiye'de çok güzel sebzeler, meyveler ve balıklar var. Bol bol bunları tüketiyorum. Tabii ki kadınız, zaman zaman 2-3 kilo alıp verdiğimiz oluyor. Ben böyle zamanlarda çikolatayı ve şekeri kesmeye çalışıyorum. Sağlıklı yemekler seçmek, spor yapmak ve su içmek benim için en önemli şeyler. Formumu korumak için diyet yapmıyorum.
 
"BENDEN ÖNCE ÇAPKINDI"
Wesley Sneijder'le nasıl tanıştınız? Kim kimi tavladı?
 
- Tabii ki Wesley beni. O, bekâr olduğu dönemde aşk hayatı medya tarafından sürekli takip edilen biriydi. Gazeteciler ona devamlı neden birlikte olduğu birinin olmadığını soruyordu. Bir gün "Aslında birlikte olmak istediğim biri var. Aklımda ama ona ulaşamıyorum" diyor. Paparazziler "Kim o? Biz sizi bir araya getirelim" diye sorunca da, Wesley, "Yolanthe" diyor. Paparazziler de "Biz size onun telefon numarasını veririz ararsınız. Ama bir araya gelirseniz ilk fotoğraflarınızı biz çekelim" diyorlar. Wesley de bana mesaj atıyor. Ben önce şaşırdım, bana mesaj atmasına anlam veremedim. Numaramı nereden bulduğunu sordum, o da "Benimle konuşmaya devam edersen nereden bulduğumu söylerim" dedi. Böyle 3 ay boyunca devamlı aradı ve mesaj attı. 3 ay sonra buluştuk ve birbirimizden hoşlanmaya başladık.
İlişkiniz başlamadan önce Sneijder çapkın biri miydi?
 
- Tabii ki öyleydi. Benden önce başka biriyle beraberdi. Ondan ayrıldıktan sonra 2 sene bekârdı. Tabii o 2 sene boyunca her erkeğin yapacağı gibi bir sürü kişiyle beraber olmuştur. Bana da bunları anlattı. Belki de o dönemi yaşaması çok iyi bir şey. Çünkü şu an çok huzurluyuz.
 
Önceki evliliğinden bir oğlu var. Onunla iyi anlaşıyor musun?
 
- Aramız çok iyi. Biz tanıştığımızda o daha 1 yaşındaydı. Şu an 7 yaşında. Ben annesini de tanıyorum ve çok yakınım. Bizimle geçirdiği zamanın ardından onu ben annesine bırakıyorum. Hatta dün akşam bizdeydi. Gece uyuyamayınca benim yanıma geliyor.
Göz önünde olan seksi bir kadın olarak Sneijder'ın seni kıskandığı oluyor mu?
 
- Çıkmaya başladığımız ilk zamanlarda çok kıskançtı. Sık sık beni arar ve nerede olduğumu sorardı. Ama sonra ilişkide güven artınca bunlar ortadan kalktı. Evlenme teklif ederken bana "Eşim olduktan sonra sana olan güvenim eskisinden bin kat daha çok olacak" dedi. Şimdi de ufak ufak kıskançlıkları oluyor ama bunlar aramızdaki aşktan ve sevgiden kaynaklanıyor.
 
HAVADA EVLENME TEKLİFİ
 
yenge-galatasaray-sneijder-sozcu-resim-052.jpg
 
Romantik bir adam mı? Nasıl bir evlilik teklifi yaptı?
 
- Evlenmeden önce tatile ailelerimizle giderdik. Bir gün Wesley bana, "Bu yaz tatile senin ailen ve benim ailem hep birlikte gidelim" dedi. Bir uçak kiraladı ve 60 kişilik kalabalık bir aileyle Dubai'ye doğru yola çıktık. Ben eşofman giydim rahat olsun diye, o şık giyinmişti ve tuhaf davranıyordu. Uçakta mikrofonu eline alıp herkesi uçağın önüne çağırdı. Çok şakacı olduğu için ben şarkı filan söyleyeceğini düşündüm. Babam 1 yıl önce hayatını kaybetmişti. "Evlenme teklifini babana da yakın olabileceğimiz için burada yapmak istedim" diyerek ailelerimizin önünde havada evllik teklifinde bulundu. Bu benim için çok özel ve romantikti. Kaptan pilot bize o anın hatırası için bir belge verdi. Evlilik teklifi anında uçağın kaç metre yükseklikte olduğunu, hava sıcaklığını ve o an haritada nerede olduğumuzu gösteren bir belgeydi. Ne tesadüftür ki uçak o evlilik teklifi anında Türkiye'nin üzerindeydi. O belge çerçeveli biçimde duruyor.
 
"EVDE YEMEKLERİ BEN YAPARIM"
Son günlerde eşinizi lüks marketlerde mutfak alışverişi yaparken görüyoruz gazetelerde. Alışverişi o mu yapar hep? Evde yemek de yapar mı?
 
- O fotoğraflar şans eseri denk gelmiş. Aslında Wesley'nin pek işi olmaz alışverişle. Ev için alışverişi de, evde yemekleri de ben yaparım genellikle. Ama ben mutfaktayken o da beni eğlendirir. Böylece yemek pişirmeyi benim için daha eğlenceli hale getirir. Wesley, mutfağın kadın işi olduğunu düşünen biri. Bu konuda düşünce yapısı Türklerinkiyle benziyor galiba.
 
Buraya geldiğiniz ilk yıl şampiyonluk yaşadınız. Sneijder ve sen ne hissettiniz Galatasaray şampiyon olduğunda? Nasıl kutladın eşini?
 
"İLK YILIMIZDA ŞAMPİYONLUĞU YAŞIYORUZ"
- Wesley, Real Madrid'e gittiği ilk yıl Real Madrid şampiyon olmuştu. Oradan Inter'e transfer olduğunun ilk yılında orada şampiyonluğu yaşadık. Şimdi de Galatasaray'daki ilk yılımızda şampiyonluğu yaşıyoruz. Yani biz uğurluyuz. Şampiyonluk kutlamasında Wesley'yi bol bol öptüm. Çok sevindim.
Hangi futbolcunun eşiyle yakın arkadaşlık kurabildin?
 
- Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan ettiği gece tüm futbolcular ve eşleri birlikte Reina'ya gittik. Hepsiyle ilk kez orada tanıştım. Çok samimiydi hepsi. Hazirandaki milli maçlar için Wesley Hollanda'ya kampa gidecek. O süreçte sıkılmamam için Galatasaraylı futbolcuların eşleri o tarihlerde birlikte gitmemiz için konser biletleri alıyorlar.
 
'BAŞ BAŞAYKEN ÇOK MUTLUYUZ'
Sneijder önemli bir maç kaybettiğinde evde nasıl bir hava olur? Nasıl moral veriyorsun böyle zamanlarda eşine?
 
- Bazen kaybedersiniz bazen kazanırsınız. Bu bir oyun sonuçta. Rakip bizden daha güçlüyse, o zaman onlar kazanmayı hak ediyor. Bazen de rakip güçlü olmadığı ya da kötü oynadığı halde maçı kazanabiliyor. İşte öyle zamanlar daha moral bozucu oluyor. Wesley her zaman evin kapısından girdiğinde maç gerginliğinin hepsini kapının dışında bırakmış olur. Hep pozitif bir şekilde karşıma çıkar. Kesinlikle sinirli filan olmuyor.
 
Birlikte en çok hangi anlarda mutlu olursunuz?
 
- Wesley de ben de ayrı ayrı devamlı yoğun bir koşuşturma içinde olduğumuz için aslında en mutlu olduğumuz anlar birlikte geçirdiğimiz basit zamanlar oluyor. Beraber üzerimizde eşofmanlarımız ya da pijamalarımızla evde koltuğa yayılıp televizyon izlediğimiz anları örnek gösterebilirim mesela. Ya da sıcak çikolata içip baş başa kaldığımız zamanları... En mutlu olduğumuz zamanların evde baş başa vakit geçirdiğimiz bu zamanlar olduğunu söyleyebilirim.
 
Habertürk- Bülent İpek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler