Yolcu uçağı kiliseye çakıldı: 153 ölü

Yolcu uçağı kiliseye çakıldı: 153 ölü

Nijerya'da bir yolcu uçağı kilise ile iki katlı bir binaya çarptı...

Nijerya'nın başkenti Abuja'dan Lagos kentine giden Dana Havayollarına ait bir yolcu uçağı, Lagos Havalimanına yaklaştığı sırada iki katlı bir binaya çarpması sonucu uçakta bulunan 153 kişi hayatını kaybetti. 

Nijerya'nın ticari başkenti olarak bilinen Lagos'ta meydana gelen uçak kazasında uçakta bulunan 153 kişiden kurtulan olmazken, uçağın çarptığı bina ve çevresinde de hayatını kaybedenlerin olabileceği belirtiliyor. 
 
Lagos'un Murtala Muhammed Havalimanı yakınlarındaki varoş kenti Agege'deki iki katlı binaya uçağın çarpmasının ardından alev aldığı ve bölgeden dumanların yükseldiği bildirildi. Uçağın çarptığı binada yangın çıkarken, itfaiyenin müdahalesinin ardından yangın söndürüldü.
 
Kurtarma çalışmaları halen devam ederken, kazanın bulunduğu yere akın eden binlerce kişi yüzünden çalışmaların yavaş ilerlediği ifade edildi. Polisin kurtarma ekiplerine ve ambulanslara yol açabilmek için meraklı kalabalığa karşı cop kullandığı da belirtildi.
 
Öte yandan Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan uçak kazasının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurarak kazayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler