Yolcu uçağı okyanusa iniş yaptı.

Yolcu uçağı okyanusa iniş yaptı.

Endonezya’nın Bali adasına uçmakta olan yolcu uçağı, pisti ıskalayınca suya iniş yaptı.

Endonezya'da Lion Air havayollarına ait bir yolcu uçağı, ülkenin turistik bölgesi Bali'de iniş pistinin kaçırarak denize düştü. Kaza sonucu 108 yolcu ve mürettebattın tamamının sağ kurtulduğu bildirildi. 

Pisti 200-300 metre ıskaladığı belirtilen uçak, iniş esnasında çok büyük hasar yaşamazken, en büyük hasarın kuyruk kısmında oluştuğu görüldü. Uçağın, pistin ilerisinde suda beklediği bildirildi.

Avustralya'nın AAP haber ajansının verdiği bilgiye göre, uçak TSİ 09.00 sularında inişe geçti. Görgü tanıklarının ifadesine göre, uçak hızı nedeniyle durmayı başaramayarak pisti geçti ve suya düştü.
 
Reuters'ın verdiği bilgiye göre, Endonezya hükümeti, uçaktaki 108 yolcu ve mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. 
 
AFP'nin Bali'deki Densapar kentinde bulunan muhabiri ise yolcuların başları ve vücutlarının çeşitli yerleri sarılı halde hastaneye getirildiklerini ve toplam kaç kişinin yaralı olduğu hakkında kesin bir bilgi bulunmadığını belirtti. 
 
Yerel televizyon kanallarında beliren görüntülerde, Boeing yolcu uçağının suya inmesinin ardından yolcuların tahliye edilmesi gösterildi.
 
130413_ucak111.hlarge.jpg
 
Twitter'da paylaşılan fotoğraflarda ise uçağın sığ sularda, kayalık bir alanın yanında bulunduğu görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler