Yolda kalanlar Çankırıya taşındılar

Yolda kalanlar Çankırı'ya taşındılar

Germece-Sülüklü hattında yolda kalan yaklaşık 200 kişi Çankırı'da misafir ediliyor.

Çankırı ve çevresini etkisi altına alan şiddetli rüzgar ve beraberinde yaşanan tipi, Germece - Sülüklü arasındaki yolda mahsur kalan otobüs ve özel araçlardaki vatandaşlar şehir merkezine getirildiler.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın başkanlığında oluşturulan kriz merkezinin yapmış olduğu çalışma sonrasında Çankırı - Ankara karayolunda mahsur kalanlara ulaşan kurtarma ekipleri, vatandaşları Çankırı'dan gelen araçlarla şehir merkezine getirdiler.

Vatandaşların bir bölümü Çankırı Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde misafir edilirken, diğer kısmı da başta Öğretmenevi olmak üzere kamu kurum misafirhanelerine yerleştirildiler.

germece-yol-calisma-resim-66.jpg

UMRE SEYAHATİNE ÇIKANLAR ÇANKIRI'YA DÖNDÜ

Öte yandan Kızılırmak ilçesi ile Çorum-İskilip'ten umre ziyareti için yola çıkan 3 otobüs yolcu da Çankırı'ya getirildi.

İskilipli hacı adaylarının büyük bir bölümü Çankırı'da yaşayan Bayatlı hemşerileri ve akrabaları tarafından evlerde misafir edilirken bir kısmı da kamu misafirhanelerine yerleştirildi.

Dereköy bölgesinde mahsur kalan Kızılırmak umre otobüsü ise 17 yolcusu ile birlikte şu saatlerde Çankırı'ya getirildi.

KRİZ MASASI KUMANYA VE BATTANİYE YARDIMI YAPIYOR

Çankırı Valiliğince oluşturulan kriz masası, Ilgaz - Dörtyol kavşağında mahsur kalan sürücü ve yolculara battaniye, kumanya yardımına başladı.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre, jandarma ve poliste izinler kaldırılırken, başta jandarma olmak üzere köy hizmetleri ve dsi ekipleri de çalışmalara destek veriyor.

KÖYLERDEN ÇIKIŞ YASAKLANDI

Öte yandan kriz masasının aldığı bir kararla jandarma, başta Çankırı - Kastamonu karayolu olmak üzere Ilgaz  - Çerkeş arasındaki köylerden ana yollara çıkışı da yasakladı. Yasağın yollarda mahsur kalanların sayısını azaltma yönünde alınmış bir önlem olarak değerlendirilmesi istendi.

Öte yandan Ilgaz - Dörtyol kavşağından Çerkeş yönüne trafik akışına izin verilmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler