Yollar Karadayıya çıkıyor

Yollar Karadayı'ya çıkıyor

Özkansak da Çevir Bir gibi dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'yı işaret etti.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen 8 kişiden en önemli isim olan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak daha önce tutuklanan Çevik Bir gibi Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’yı işaret etti. Çoğu soru üzerine “Bilgim ve ilgim yok” diyen Özkasnak’ın Refahyol hükümetinin yıkılmasında basını yönlendirme iddiasıyla ilgili soruları şöyle yanıtladığı öğrenildi:

“Karargâhta üç yetkili var. Genelkurmay Başkanı, Genelkurmay 2. Başkanı ve Genelkurmay Sekreteri. Bu süreçte benim ismimin ön plana çıkması benim görevim gereği basınla iletişimimden kaynaklanıyor. Ben Genelkurmay’ın halka yansıyan yüzüyüm.” 

‘NEZAKET’ ZİYARETLERİ 
Özkasnak “Refah-Yol hükümetini devirmek için medyayla işbirliği yaptınız mı, yöneticileriyle görüştünüz mü” sorusuna “Evet, tanık olduğum görüşmeler oldu” diyerek şu yanıtı verdi: “Genelde nezaket ziyareti olarak gerçekleşen görüşmelerdi. Birinde, Çevik Bir komutanım odasına çağırdı. Makamında Sabah Gazetesi grubu, Fatih Çekirge ve arkadaşları vardı. Daha sonra bu ziyaretten Hürriyet grubunun haberi olmuş, bu vesileyle Bir’le görüşmek için benden telefonla nezaket ziyareti randevusu istediler. Bu görüşmenin gerçekleştiği gün, yine Bir beni makamına çağırdı. Gittiğimde, Ertuğrul Özkök ve arkadaşları ile Sedat Ergin vardı.” 
 
Özkasnak BÇG ile ilgili ise “Bu konuda ne bilgimvar, ne de ilgim. Nerede, nasıl toplandıklarını ve katılacakların nasıl davet edildiklerini bilmiyordum. Genelkurmay Genel Sekreteri’ydim. BÇG’nin oluşturulması konusunda kuvvet komutanlıkları dahil ilgili birliklere yazı gönderildi. Bu yazı ile BÇG konusunda bilgi sahibi oldum” dedi. Özkasnak gösterilen BÇG’nin “hiyerarşik” yapısıyla ilgili belgeden ise haberdar olmadığını anlattı, “Psikolojik etkili televizyon dizileriyle” ilgili bir soruya ise “Tümçalışmalar askeri hiyerarşi içerisinde yürütülmüştür. Büyük bir kısmını görevimgereği onayladım. Sonrasında nasıl hareket edildi bilmiyorum” yanıtını verdi. (Kaynak: haberturk.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler