Yolu kapalı Gökçelere hava ambulansı indi ve...

Yolu kapalı Gökçeler'e hava ambulansı indi ve...

Bölgede etkisini sürdüren çetin kış şartları çeşitli olumsuzlukları beraberinde getirse de, insanoğlunun sahip olduğu imkanlar bu güçlükleri yenebiliyor.

Bölgeyi etkisi altına alan kara kış, günlerdir yolu kapalı olan Çerkeş'e bağlı Gökçeler köyündeki Koah hastası Huriye Bal'ın tam teşekküllü bir hastaneye yerleştirilmesine engel olamadı.

Çankırı'nın Karabük sınırına yakın olan ve Çerkeş ilçesine bağlı Gökçeler köyünde yaşayan Huriye Bal (70) koah hastası olarak durumu bugün kötüleşince, köyde yaşayanlar bulundukları şartlar içerisinde saat 10.33'de 112 Acil'i arayarak yardım istediler.

112 Acil'in hasta ile ilgili bilgileri aldıktan sonra köye ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıyı da gözönüne alarak Çankırı Valiliği ve akabinde Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirilen koordinasyon ile Ankara'dan havalanan hava ambulansı, Gökçeler köyüne inerek hasta Huriye Bal'ı alarak tekrar Başkent'te döndü ve Etlik Yüksek İhtisas Hastanesine indi.

İhbar ile Gökçeler köyündeki hastanın Ankara - Etlik Yüksek İhtisas Hastanesine ulaştırılması arasında geçen sürenin yaklaşık bir saat 15 dakika olduğu ve koah hastası Huriye Bal'ın tedavisinin halen sürdüğü öğrenildi. (Fotoğraf: Arşiv görüntüsü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler