Yukarıdere: İkinci kuyu için izin istiyorum

Yukarıdere: İkinci kuyu için izin istiyorum

Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, bölgenin yeni sıcak su projelerinin hayata geçirilebilmesi için ikinci kuyunun açılmasına işaret etti.

Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, ilçesi için hayata geçirilecek sıcak suya bağlı projelerin gerçekleşebilmesi için mutlak surette ikinci bir kuyunun açılması gerektiğini belirtti.

Sözcü18 haber merkezine konuşan Başkan Yukarıdere "Mevcut suyun yüzde 50'sini Özel İdare, yüzde 30'unu belediye olarak biz kullanıyoruz. Geriye kalan yüzde 20 halen boşta" dedi.

Çavundur'un sahip olduğu doğal kaynaklar nedeniyle bölgede önemli bir nokta olduğuna işaret eden Başkan Yukarıdere, "Sahip olduğumuz doğal kaynaları daha akılcı projelerde kullanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Özellikle ısınmada ve seracılık alanında mevcut suyumuzun yeterli olmadığı aşikar. Bu yüzden yeni kuyuların açılması öncelik taşıyor" ded. Başkan Yukarıdere sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇAVUNDUR'UN TURİZM BÖLGESİ OLMASI GEREKİYOR
"Halen termal suyun arama ruhsatı Çankırı İl Özel İdaresinde. İkinci sondaj kuyusunun açılabilmesi için belediye olarak müracaatımız mevcut. Konuyla ilgili olarak başta il genel meclis üyelerimiz olmak üzere, milletvekillerimizden, kaymakammızdan destek bekliyoruz. Bununla birlikte belediye olarak bölgemizin turizm alanı olarak ilan edilmesini istiyoruz. Ancak bakanlık hazine arazisi talebinde bulunmakta. Bizim belediye olarak elimizde böyle bir imkan yok. Bölgemiz turizme açıldığında yeni yatırımcının geleceğini sanayileşen Kurşunlu ve Çerkeş arasında kalan Çavundur'un önemli bir sosyal alan haline dönüşmesine fırsat vereceğin düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler