Yüklenici firma hafriyatı nereye döküyor?

Yüklenici firma hafriyatı nereye döküyor?

Karatekin Üniversitesi'nin Uluyazı kampüs alanında

devam eden inşaatlar nedeniyle gündeme gelen olaylarla ilgili Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın suskunluğu devam ediyor.

Bizler, Rektör Savaş'taki suskunluğa aldırmadan bölgede yaşanılan "kayma" ile ilgili olarak araştırmalarımıza devam ederken, müteahhit firmanın, başta çevre kirliliği yaratma ile birlikte kendisine "çıkar" sağlayabileceği bir icraat ile karşılaştık.

Bilindiği gibi inşaat firmaları, çalıştıkları sahalarda yaptıkları hafriyatları, yerel yönetimin daha önceden tespit ettiği bölgelere boşaltırlar. Bunun karşılığında da yerel yönetime kamyon başına, yine daha önceden tespit edilen bir "bedel" öderler.

FİRMANIN BELEDİYEYE HERHANGİ BİR MÜRACAATI YOK
Uluyazı'da üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan inşaatların yüklenici firması RG İnşaat, bugüne kadar Çankırı Belediyesine müracaat ederek, "İnşaat alanından çıkartacağım hafriyat için tarafımıza döküm yeri gösterilmesi" şeklinde bir talebinin bulunmadığı bilgisine ulaştık.

Böylesi bir bilgiden sonra ortaya çıkan yeni soruları Rektör Savaş'ın, bugüne kadarki suskunluğuna rağmen, yine kamuoyu adına sorma gereği görüyoruz. İşte Uluyazı'daki kayma ile ilgili olarak gündeme getirdiğimiz ve Rektör Savaş'tan cevaplarını öğrenmek istediğimiz sorularımız:

- Üniversitenin yapmış olduğu inşaat ihalesinde, inşaat alanındaki hafriyat için müteahhide ek ücret ödenir maddesi bulunmakta mıdır?

- Eğer yüklenici firma ile sözleşmede böyle bir madde yer alıyorsa, bugüne kadar yüklenici firmaya bunun karşılığı olarak ne kadar TL ödenmiştir?

ÇANKIRI BELEDİYESİ 1. DERECEDE SORUMLU AMA!
Bu yaşadığımız olay içerisinde, kendi mücavir alanı içerisinde inşaat yapan müteahhitlerin yaptıkları hafriyatları denetlemek ve gelir temin etmekle mükellef olan Çankırı Belediyesi'nin, Uluyazı'da yüklenici firma ya da firmalar tarafından yapılan hafriyatla ilgili olarak bugüne kadar hangi işlemlerin yapıldığı konusunda kamuoyunu aydınlatması gerekmektedir.

Ancak, bugün itibariyle öyle görülüyor ki, Çankırı Belediyesinin, Uluyazı kampüs alanında yapılan inşaatların hafriyatlarının nereye döküldüğü konusunda ne bir bilgisi var, ne de yüklenici firmaya "Uzun süredir siz burada inşaat yapıyorsunuz. Bu zaman içerisinde çıkarmış olduğunuz hafriyatları nereye döktünüz?" şeklinde herhangi bir denetiminin ve sorgulamasının olmaması da işin diğer bir yönü.

Sizin anlayacağınız "kral yine çıplak" ve Sözcü18.com yine takipte... Bakalım nereye kadar!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler