Yüksekovada 2 şehit

Yüksekova'da 2 şehit

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde evlerinden çıkarken saldırıya uğrayan 2 uzman çavuş şehit oldu. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’nde sabah saatlerinde evlerinden çıkan 2 uzman çavuş, cadde ortasında teröristlerin silahlı saldırısında  şehit oldu. Teröristlerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 Saldırı bugün saat 07.00 sıralarında Yüksekova İlçesi’nin Nedim Zeydan Caddesi’nde meydana geldi. Görevlerine gitmek için evlerinden çıkarak sivil kıyafetli uzman çavuşlar 27 yaşındaki Yahya Karakaya ile 25 yaşındaki Murat Kozanoğlu, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Uzman çavuşlar olay yerinde  şehit oldu.

Şehit düşen uzman çavuşlardan Yahya Karakaya’nın Kayseri Pınarbaşı, Murat Kozanoğlu’nun ise Adana Kozan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.Güvenlik güçleri uzman çavuşları  şehit eden teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

EŞİ 5 AYLIK HAMİLE
Saldırıda  şehit olan uzman çavuş Murat Özkozanoğlu'nun Adana'nın Kozan ilçesindeki evinde yas var Silahlı saldırıda uzman çavuş Yahya Karakaya (26) ile birlikte  şehit olan Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu'nun, Türkeli Mahallesinde yaşayan ailesine acı haber, Kozan Garnizon Komutan Vekili ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kubilay Ünal ile Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, sağlık görevlileri nezaretinde verildi.

Oğlunun  şehit olduğunu öğrenen anne Arseven Özkozanoğlu Kozan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı, baba Hasan ise yanındakilere sarılarak uzun süre ağladı. Şehidin baba evine belediye zabıta ekiplerince Türk bayrağı asıldı. Kız kardeşi Hülya Özkozanoğlu, kardeşi ile dün telefonda konuştuğunu belirterek, öldüğüne inanmak istemediğini söyledi.

Murat Özkozanoğlu'nun 1,5 yıllık evli ve eşi Neziha'nın 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

uzman-cavus-sehit-resim-03.jpg

53 GÜNLÜK EVLİYDİ
Silahlı saldırıda Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu ile birlikte  şehit olan Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın, TOKİ Demokrasi Mahallesi'ndeki baba evine acı haber, askeri görevliler tarafından ulaştırıldı. Çocuklarının  şehit olduğu haberini alan baba Kamil ile anne Salime Karakaya, göz yaşlarına boğuldular.

Şehit Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın, 14 Mayıs Cumartesi günü Funda Feride Karakaya ile dünya evine girdiği ve TOKİ'den aldığı eve ailesini taşıdıktan sonra 15 Haziran'da görev yeri  Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gittiği öğrenildi. Funda Feride Karakaya'nın ise 3 gün önce hava yolu ile  Hakkari'ye eşinin yanına gittiği belirtildi.

Şehit Uzman Çavuş için yarın Pınarbaşı ilçesi Büyükgürleyen köyünde cenaze töreni düzenleneceği bildirildi.

Harp Malülü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da,  şehit babasına başsağlığı diledi.

Şehit evinin bulunduğu TOKİ Demokrasi Mahallesi'ndeki binaya dev Türk bayrağı asıldı. Bu arada 112 Acil Servis ekiplerinin evin önünde beklediği ve  şehit yakınlarını sık sık kontrolden geçirdikleri gözlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler