Yüksekova’da çatışma: 3 asker şehit 6 asker yaralı

Yüksekova’da çatışma: 3 asker şehit 6 asker yaralı

Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı terör örgütü arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Yüksekova ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki Dağlıca bölgesinde arazi arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açıldı.

3 ASKER ŞEHİT 6 ASKER YARALI
Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterlerle hastaneye kaldırılırken, çatışmanın halen devam ettiği bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı

Alınan bilgiye göre, Yüksekova’ya bağlı Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan ve 3 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan 6 askerden 2′si, ilk müdahalenin ardından Van’a sevk edildi.

Helikopterle Van’a getirilen yaralı askerler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi altına alındı.

Yaralıların sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bu arada, çatışmada yaralanan diğer yaralıların da Hakkari’deki hastanelerde tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

TSK’DAN AÇIKLAMA
TSK:14 Ağustos 2015 tarihinde saat 16.40′ta Hakkâri ili Yüksekova Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki birliklerimize Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak saldırıda Kahraman üç personelimiz şehit olmuştur. Biri ağır olmak üzere altı Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir…

ASTSUBAY TAŞTİKEN’İN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada, şehit düşen 3 askerden biri olan Astsubay Üst Çavuş Dursun Taştiken Doğanhisar ilçesindeki baba evine ateş düştü.

hakkari-daglica-sehit-dursun-tastiken-resim-08.jpg

Doğanhisar Kaymakamı Mehmet Çamlıca ve beraberindeki heyet ilçenin Deştiğin Mahallesinde oturan aileye Astsubay Üst Çavuş Dursun Taştiken’in şehit olduğu haberini verdi. Manisa’da görevli olduğu ve geçici görevle Hakkari’ye gittiği öğrenilen evli ve 1 çocuk babası şehit Jandarma Astsubay Üst Çavuş Taştiken’in babası Ahmet ve annesi Rukiye Taştiken göz yaşlarına boğuldu. Şehidin 7 aylık hamile eşi Ayşe ve 2 yaşındaki oğlu Ahmet Taştiken’in ise Ankara’nın Sincan İlçesinde oturan ailesinin yanında oldukları öğrenildi. 3 kız kardeşi bulunan şehit Dursun Taştiken’in Ramazan Bayramı’ndan sonra ilçeye gelerek ailesini ziyaret ettiği ve hasret giderdiği öğrenildi.

OĞLUMA BİR ŞEYLER OLDUĞUNU HİSSETTİM
Evde taziyeleri kabul eden ve oğluyla son olarak geçtiğimiz pazar günü cep telefonu ile görüştüğünü anlatan baba Ahmet Taştiken, "Pazar gününü bekleyemeden bugün yine cep telefonundan aradım, ama ulaşamadım. Haberlerde Hakkari’de çatışma olduğunu ve şehit askerlerin olduğunu gördüm. Oğlum da orada görev yapıyordu. Oğlumla ilgili bilgi alabilmek için İlçe Jandarmaya gitmek düşüncesiyle evden çıktım. Çarşıya indiğimde herkesin bir telaş içerisinde olduğunu gördüm. Ama bana kimse bir şey söylemedi. Kalabalık bir grubun araçlarla birlikte evime doğru gittiğini gördüm. Koşarak eve geldiğimde oğlumun şehit olduğu haberini aldım" diye konuştu.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞUN TURHAL’DAKİ BABA OCAĞINDA BÜYÜK ÜZÜNTÜ
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 3 askerden 23 yaşındaki Uzman Çavuş Yasin Gencer’in memleketi Tokat’ın Turhal İlçesinde yaşayan baba ocağına ateş düştü. Anne Fatma Gencer’in oğlum’ diyerek uzun süre gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.

TURHAL'A ACI DÜŞTÜ
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 3 askerden biri olan 4 yıllık piyade uzman çavuş Yasin Gencer’in, Turhal ilçesinde yaşayan ailesine haberi askeri görevliler verdi. Yunus Emre Mahallesi Örnek Sokakta bulunan 5 katlı apartmanın en üst katında yaşayan Fatma ve Ali Gencer çifti şehit haberiyle yıkıldı. 4 çocuklarından en küçüğü ve bekar olan Yasin Gencer’in şehit olduğu haberini alan Fatma ve Ali Gencer çifti gözyaşına boğuldu. Şehit haberini alan yakınları Yasin Gencer’in yaşadığı eve gelerek aileyi teselli etmeye çalıştı. Anne Fatma Gencer, ‘oğlum’ diyerek gözyaşı döktü. Şehit ailesinin evinin balkonuna ve yaşadığı mahalleye büyük Türk bayrağı asıldı. Apartman girişinde ise 112 acil servis ekipleri hazır bekletildi. İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İl Jandarma Komutan yardımcısı Yarbay İrfan Özcan acılı aileyi ziyaret ederek, işçi emeklisi baba Ali Gencer’e ve ailesine başsağlığı diledi. Şehit ailesinin yaşadığı evin önünde toplanan vatandaşlar büyük üzüntü yaşadı.

Şehit Yasin Gencer’in mahalle arkadaşı olan Muhammet Ali Aydın, şehit Gencer’in 4 yıllık uzman çavuş olduğunu söyleyerek, "Ülkemizde Türklerin ve Kürtlerin kardeşliğini kimse bozamayacak. Bugün burada annesinin feryadı yürekleri yakıyor, ama hiç kimse kahrolsun Kürtler demiyor, herkes kahrolsun PKK diyor. Bu milleti kimse yıkamaz Allah’ın izniyle" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler