Yurdagül Özcan Türkiye 5incisi oldu

Yurdagül Özcan Türkiye 5'incisi oldu

Kadın Çiftçiler Yarışıyor'un Türkiye finali bugün Erzurum'da gerçekleşti.

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor"da Türkiye finali bugün Erzurum - Palandöken Palan Otel'de gerçekleşti. 9 bölgenin birincisinin yarıştığı finalde, Çankırı - Merkeze bağlı Konak köyünden Yurdagül Özcan yarışmayı Türkiye 5'incisi olarak tamamladı. Yarışmada birinciliği Çanakkale bölgesinden katılan yarışmacı Hatice Gezer alırken, ikinciliği de Ordu bölgesi kazanırken Amasya bölgesinin yarışmacısı da üçüncü oldu. Ağrı bölgesi yarışmayı dördüncülükle tamamladı.

Yarışma için Erzurum'da bulunan Tarım İl Müdürü Metin Karaoğlanoğlu Sözcü18'e yaptığı açıklamada "Buradaki Türkiye finalleri büyük bir çekişmeye sahne oldu. Sorular da hayli zordu. Yarışmacımız Yurdagül Özcan gayet başarılı bir yarışma çıkardı. Kendisini kutluyorum" dedi.

YOZGAT'TA YAPILAN FİNALLERDE
BÜYÜK BAŞARI GÖSTEREREK TÜRKİYE FİNALİNE GİTMİŞTİ

Yurdagül Özcan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi yarışmasının Yozgat bölge finalinde Çankırı’dan katılarak yarışmayı birinci olarak tamamlamış ve kazandığı 3 bin tl'lik başarı ödülü ile birlikt Erzurum’da gerçekleştirilecek Türkiye finallerine katılma hakkını elde etmişti.

Yozgat'taki bölge finalinde Özcan Bilecik, Çorum, Karabük, Kütahya, Kırıkkale, Uşak ve Yozgat illerinden gelen yarışmacıları geride bırakmıştı.

Sorulan altın sorularda 9. soruda eşitliği bozan İlimiz yarışmacı Yurdagül Özcan birinci, Karabük’ten katılan yarışmacı Ayfer Atmaca ikinci, Uşak’tan katılan yarışmacı Canan Madanoğlu üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılardan birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise Bin TL para ödülü verildi.

Çankırı'yı temsil eden ve Merkez'e bağlı Konak köyünde yaşayan Yurdagül Özcan, evli ve iki çocuk annesi. İki evladının da yüksek öğretim görmesine büyük katkılar sağlayan Özcan'ın bir oğlu matematik öğretmeni, diğer oğlu da eczacı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler