Yurt çocuklarından şehitlerimize

Yurt çocuklarından şehitlerimize

Yurt Çocuklarından Şehitlerimize Özel “Gidenlerin Ardından” isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

 

Korgun Sevgi Evleri ve 100. Yıl Yetiştirme Yurdu çocuklarının birlikte hazırladıkları Şehitlerimize özel tiyatro gösterisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
 
Tiyatroya Vali Vahdettin Özcan ve Eşi Leyla Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Dinç, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Şakir Uslu ve eşi Huriye Uslu, Askerlik Şube Başkanı Alb.Sinan Melül ve eşi Birsen Melül, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve eşi Hatice Zoroğlu, Korgun Kaymakamı Tuba Oğuz, Eldivan Kaymakamı Harun Ersin Polat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Demir, Kamu Kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Şehit ve Gazi Aileleri Yard.Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke, şehit yakınları, gaziler ve huzurevi sakinleri katıldı.
 
Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke, Çanakkale Savaşlarının emsalsiz bir zafer olduğunu ve Çanakkale ruhunun gençlere aşılanması gerektiğini belirtti. Son bir haftadır Çankırımızda Şehitlerimize yaraşır programlar yapıldığını ve bundan duydukları memnuniyeti ifade ederek, Şehit Aileleri ve Gaziler adına Vali Özcan başta olmak üzere bu programları düzenleyen ve kendilerini yalnız bırakmayan kuruluşlara ve tüm Çankırılılara teşekkür etti.
 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Demir, Kuruluşlarına bağlı Korgun Sevgi Evleri ve 100.Yıl Yetiştirme Yurdu öğrencilerinin bu vatanı bizlere emanet eden şehit ve gazilerimize bir nebze de olsun layık olmak amacıyla Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitler için hazırladıklarını belirtti.
 
Çocukların Çanakkale Oratoryosunu sunması sonrası güvenlik güçlerimizin gösterdikleri üstün gayretlerini anlatan video izlendi.
 
Çanakkale Zaferinin kazanılmasında gösterilen fedakarlık ve kazanılan başarı, kadın-erkek, büyük-küçük demeden herkesin tek vücut olduğu ve zaferle sonuçlanan tiyatro gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.
 
Şehit Yüzbaşı Erol Uykusuz’un kızı Hilal Uykusuz babası için yazdığı mektubu ve Korgun Sevgi Evlerinde kalan Yadigar Bal tarafından “Ben Şehit Yetimiyim” isimli şiir okundu.
 
Tiyatro gösterisine katılan çocuklara teşekkür belgeleri Şehit Yakınları ve Gaziler tarafından, Tiyatro Eğitmenleri Serkan Arpacı, Fatih Kartal ve Oğuzhan Civan’ın plaketleri Vali Vahdettin Özcan tarafından verildi.
 
Vali Özcan ve Bayan Özcan çocuklara güzel bir oyun sergilediklerini söyleyerek çocukları tek tek tebrik ettiler ve eğitmenlere de teşekkür ederek çalışmalarının devam ettirilmesini ve tekrar çocukları sahnede görmek istediklerini belirttiler. 
 
cankiri-vali-ozcan-sozcu-resim-03.jpg
VALİ VE PROTOKOL GÖSTERİYİ ARKA SIRALARDAN İZLEDİLER
Gecenin dikkat çeken bir tarafı da Vali Özcan ve beraberindeki protokolün programı arka sıralardan izleyerek ön sıraya yaşlıları oturtmasıydı.
 
Çankırı'da ender rastlanan bu görüntünün arkasında yine Vali Özcan'ın kendine has duruşu olduğu çok açık. 
 
KUTLAMALAR İLE İLGİLİ ÖZEL AYRINTI
Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü etkinliklerine göz attığımızda Çankırı Belediye Başkanı irfan Dinç'i görmek mümkün olmadı. 18 Mart Pazar günü İstanbul'da boy gösteren Başkan Dinç, daha önce 2 olağan ve 2 de olağanüstü kongre yapan stk'nın kongrenin 3'üncüsünde yer aldı. Şehitler Günü nedeniyle Vali Özcan tarafından verilen yemeğe karşın Başkan Dinç'in (üstelik gazi oğlu) şehit ve gazi ailelerine "mektup" yollayarak böylesi bir günü kutladığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler