Yurt genelinde 5 kişi boğuldu

Yurt genelinde 5 kişi boğuldu

Hava sıcaklıkları artınca barajlarda boğulma vakaları kendisini göstermeye başladı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Batman'da serinlemek amacıyla suya giren biri Afganistan uyruklu 3 kişi, boğuldu. Sivil savunma ekipleri, boğulan 3 kişinin cesedini çıkarmak için yoğun çaba sarf etti.
 
Batman merkezde ikamet eden Seyit Muhammet Musrevi isimli Afgan uyruklu bir kişi, eşi ve 2 çocuğu ile beraber piknik yapmak için Hasankeyf’e gitti. Serinlemek için Dicle Nehrine giren Musrevi, akıntıya kapılarak boğuldu. Eşi ve çocuklarının yardım istemesiyle olay yerine ulaşan arama kurtarma ekipleri ve ilçe jandarma ekipleri, nehirde kaybolan Musrevi’nin cesedini bulmak için çalışma başlattı. Musrevi’nin eşi, Dicle Nehri kenarında sinir krizleri geçirerek kocasının bulunmasını istedi.
 
BARAJ SULARINDA DA 2 KİŞİ KAYBOLDU
İkinci boğulma vakası Kozluk’un Yanıkkaya köyü mevkiinde Batman Barajı'nda meydana geldi. Silvan’dan piknik yapmak amacıyla aileleri ile birlikte baraj kenarına giden Ömer Altay (20) Mehmet Çağır (18) adlı 2 genç, serinlemek için girdikleri baraj gölünde boğuldu. Arama kurtarma ekipleri gölde kaybolan 2 çocuğun cesetlerini iki saatlik aramadan sonra buldu. 2 gencin cesedi otopsi yapılmak üzere Kozluk Devlet Hastanesi'ne gönderildi.
 
BARTIN'DA 2 KİŞİ BOĞULDU
Ankara'nın Gölbaşı ilçesinden Bartın İnkum'a ailesiyle birlikte tatile giden 17 yaşındaki Emre Aktaş ile ağabeyi 25 yaşındaki Celal Aktaş, girdikleri denizde akıntıya kapılarak hayatlarını kaybettiler.
 
Ankara'nın Gölbaşı ilçesinden Bartın İnkum'a ailesiyle birlikte tatile giden 17 yaşındaki Emre Aktaş ile ağabeyi 25 yaşındaki Celal Aktaş, girdikleri denizde akıntıya kapılarak hayatlarını kaybettiler. 
 
Alınan bilgiye göre, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinden Bartın İnkum'a ailesiyle birlikte tatile giden 17 yaşındaki Emre Aktaş ile ağabeyi 25 yaşındaki Celal Aktaş, dün akşam saat 18.00 sıralarında denize girdiler. Akıntıya kapılan Emre ve Celal Aktaş'ın denizde boğulduğunu gören çevredeki vatandaşlar yardıma koştu. Celal Aktaş vatandaşlar tarafından denizden yaralı olarak çıkarılırken, Emre Aktaş'ın ise cansız bedeni çıkarıldı. Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Celal Aktaş yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Celal Aktaş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aktaş kardeşlerden geriye, küçük kardeşleri Yunus Aktaş ile birlikte çektirdikleri fotoğraflar kaldı. İki kardeşin cenazesi bugün Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesinde defnedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler