Yüz binleri Feshanede buluşturduk

"Yüz binleri Feshane'de buluşturduk"

ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş, 'Çankırı Tanıtım Günleri' ile ilgili değerlendirmesini Sözcü18'e yaptı.

ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş, 27-30 Eylül tarihleri arasında Feshane'de gerçekleştirilen 'Çankırı Tanıtım Günleri' ile ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yartaş "İstanbul'da yaşayan Çankırılı yüz binleri Feshane'de buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Feshane'de yapılan etkinliklerin uzun yıllardan bu yana özlenen bir proje olarak başarıyla hayata geçmesinden son derece mutlu olduğunu belirten ÇANDEF Başkanı Yartaş "Sayın Valimizin önderliğinde, Vakfımız ve ÇANDEF'in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikler dosta-düşmana Çankırı insanının birlik ve beraberliğini göstermesi açısından önemli bir organizasyon olarak hafızalarda yer almıştır. Allah'a hamd olsun ki, böylesi bir organizasyondan alnımızın akıyla çıkmanın huzurunu yaşıyorum. İlk organizasyonu böylesine başarıyla yerine getiren Çankırı insanı, ikincisini ve de üçüncüsünü çok daha başarılı yapacak güce ve enerjiye sahiptir" dedi. Başkan Yartaş sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇANKIRILI TARİH YAZDI

"Dört gün süresince Feshane'de sürdürülen etkinliklerin ziyaretçi trafiğine baktığımızda İstanbul'da yaşayan yüz binleri aşan Çankırılı'yı bu organizasyonda buluşturduk. Feshane'yi ziyaret eden başta İstanbul Valimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Çankırılı'nın birlikteliğini beklentilerin çok üzerinde gerçekleşen katılımla görmenin şaşkınlığını yaşadılar. Bizler böylesine bir topluluğu herhangi bir sanatçı konseri olmadan, federasyonumuza bağlı dernekler birlikleri aracılığıyla toplamayı başardık. Bu vesileyle federasyonumuz ilçe dernekler birliği başkanlarımıza ve üye derneklerimizin yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu organizasyon ile Çankırılı İstanbul'da tarih yazmıştır.

BİRÇOK İLKLER YAŞANDI

Çankırı insanı İstanbul'da bu organizasyon ile birden fazla ilklere imza atmıştır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ın da ifade ettiği gibi, Taksim'deki Atatürk Anıtı'na ilk kez tuz'dan bir çelenk konulmuştur. Feshane'de yeralan ilçelerimiz ziyaretçilere dört gün süresince başta keşkek olmak üzere, Çankırı eğşisi, baklava, börek ve kavun ikramında bulunmuş olmakla yine başka bir ilki gerçekleştirmiştir.

KONSERLERİN İPTALİ DOĞRU BİR KARAR DEĞİLDİ

Çankırı Tanıtım Günleri için daha önce programlanmış olan başta Turgay Başyayla olmak üzere, Neşe Dilekçioğlu, Sevgi Petek ve Sami Yalçın konserlerinin Valimiz Vahdettin Özcan tarafından iptal edilmesini o gün de doğru bulmamıştım bugün de doğru bulmuyorum. PKK terörü ile şehit olan güvenlik güçlerimizin anısına konser iptali, terör örgütünün ekmeğine yağ sürmekte. Buna meydan vermeme adına konserlerin yapılması gerekiyordu. Ama olmadı. 

YATIRIMCI ZİRVESİ FİYASKOYDU

Etkinliklerin en can sıkıcı programı İstanbul Ticaret Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen 'Yatırımcı Zirvesi' toplantısıydı. Bu toplantının istenen sonucu verebilmesi için gerek Federasyonumuza gerekse Vakfımıza toplantının çok önceden haber verilmesi gerekiyordu. Organizasyonun programa son anda dahil edilmesi bu toplantının beklenen düzeyde gerçekleşmesini engelledi. Bazı işler çok para harcama ile olmuyor! İletişimi sağlamadığınız takdirde beklentilerinize yanıt bulamazsınız.

EN BEĞENDİĞİM İLÇE STANDLARI

Feshane'de gerçekleştirdiğimiz 4 günlük program çerçevesinde başta Ilgaz olmak üzere, Şabanözü ve Çerkeş standlarını çok beğendim. Başta Ilgaz Belediye Başkanımız Cevdet Çetin olmak üzere, Ali Çapcı ve Şükrü Tarhan başkanlarımız yoğun emek sarfettiler. Diğer ilçe başkanlarımızı da katkılarından dolayı kutluyorum.

BUGÜNDEN İKİNCİSİNE HAZIRLANIYORUZ

Çankırı Tanıtım Günleri'nin ilki geride kaldı. Bugünden itibaren gelecek yıl için hazırlıklarımız başladı.  İlkinde düştüğümüz hatalara bu kez düşmemenin yollarını arayacak ve bugün yapılandan çok daha başarılı bir organizasyon gerçekleştirmeyi hedefleyeceğiz."

İSTANBULLU'NUN 'ÇANKIRILI' ALGISI DEĞİŞMİŞTİR

Başkan Yartaş'a "Bu organizasyon sonrasında İstanbullu'nun hafızasında neler yer etti?" şeklindeki sorumuza "İstanbullu dostlarımızın Çankırı insanının birlikteliğini bu organizasyonla çok net olarak gördü. Büyükşehir Belediye Başkanımız bana 'Ne zaman bir organizasyon yaparsanız haberim olmalı! Benden habersiz organizasyon yapmayınız' dedi. Bu cümle dahi organizasyonun ne denli başarılı olduğunu göstermekte" şeklinde yanıtladı.

Başkan Yartaş "İstanbullu'nun damak tadında ne kaldı?" sorumuza ise "Tabii ki keşkek" diyerek yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler