Yüz ihalede milyarlık vurgun

Yüz ihalede milyarlık vurgun

Kamu İhale Kurumuna yapılan baskınla ortaya çıkan yolsuzluk giderek büyüyor.

Kamu ihalelerindeki usulsüzlükleri soruşturmakla görevli Kamu İhale Kurumu'na yapılan baskınla ortaya çıkan yolsuzluk çığ gibi büyüyor: 100 ihalede 1 milyarlık vurgun tesbit edildi. Yani yaklaşık 600 milyon dolar.

Kamu ihale Kurumu'na (KİK) yapılan baskınla ortaya çıkarılan ihale yolsuzluğu soruşturmasının boyutu, yapılan incelemelerle bir çığ gibi büyüyor. Polis, 100 ihaleyi mercek altına alırken, vurgun 1 milyar liraya ulaştı.

Rakamların sorgu ve incelemelerin sona ermesiyle daha artabileceği vurgulanıyor. Haklarında yakalama emri çıkarılan Fermak A.Ş. patronu ferit Rızvanoğlu ile Nursoy Holding sahibi Orhan Nurdoğan ise hala firari durumda.

Emniyette ifadelerinin alınmasına devam edilen şüphelilere 500 soru sorulduğu ve adliyeye sevk işleminin uzayacağı belirtiliyor. Hastaneye kaldırılan KİK yöneticisi Ali Kaya'nın durumu ise ciddi.

Bilindiği gibi pazartesi günü polis tarafından Kamu İhale Kurumu'na ihalelere fesat karıştırıldığı ve yolsuzluk suçlaması ile baskın yapılmış ve KİK eski başkan yardımcısı ve halen kurul üyeliği devam eden Ali Kaya ile raportörler Osman Tuna ile Şenol Vanuer 'in de aralarında bulunduğu 20'nin üzerinde kişi gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler