Yüzlerce kamyon ODTÜ ormanında!

Yüzlerce kamyon ODTÜ ormanında!

ODTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan yol çalışması hız kesmeden sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ODTÜ’den geçirilmesi planlanan yol için 24 saat boyunca çalışmalarına devam etti. Belediyeye ait yüzlerce kamyon, kepçe ve dozer gün boyunca ODTÜ arazisi içinde yol çalışmasını hiç durmadan sürdürdü. 
 
Eskişehir Yolu girişindeki A1 kapısının yan tarafında açılan bölgeden ODTÜ arazisine giriş yapan kamyonlar, hafriyat atıklarını taşıdı.
 
ÖĞRENCİLERLE ARBEDE YAŞANDI 
Öğrencilerle belediye çalışanları arasındaki gerginlik de gün boyunca devam etti. Öğrenciler sabah saatlerinde inşaatı devam eden yola inerek iş makinalarını durdurmak istedi.
 
Belediye görevlileri iş makinalarını engellemek isteyen öğrencilere müdahale edince arbede çıktı.
 
Polisin olay yerine gelmesinin ardından öğrenciler tekrar üniversite yerleşkesine girdi.
 
"DURAN OTOMOBİL" EYLEMİ
 
ankara-odtu-orman-eylemi-sozcu-resim-09.jpg
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ arazisinde açtığı yolu protesto etmek isteyen bir kişi ilginç bir eylem düzenledi.
 
Aracını, ODTÜ’nün Eskişehir yolu A1 kapısında ortaya yere park ederek, kontak kapattı. İkazlara rağmen şahıs aracını çekmedi.
 
Bunun üzerine çağrılan çekici, aracı içinde oturan sürücüyle birlikte yolun ortasından kaldırdı. Çok sayıda trafik polisi ve çekici de olay yerine gelerek, eylemin büyümesini önlemeye çalıştı.
 
Eylem aracının ön camında, "Bu yoldan orman geçecek", arka camında ise, "Bu yolun sonu nereye çıkıyor" dövizi yer aldı. Olay yerinde görevlendirilen çok sayıda trafik polisinin, eyleme korna çalarak destek veren araçların plakasını alarak cezai kestiği görüldü. Aracı çekilen sürücü ise camını açarak “Bu yoldan bir gün orman geçecek” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler