Zabıtanın el koyduğu kömüre mahkemeden ihtiyati haciz!

Zabıtanın el koyduğu kömüre mahkemeden ihtiyati haciz!

Çankırı Belediye Zabıtasının el koyduğu yaklaşık 400 ton standart dışı kömüre mahkemeden 'ihtiyati haciz' kararı çıktı. Çıkan karar sonucu kömüre el koyan belediye, şimdi 'yediemin' durumuna geçti!

Çankırı Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından 'standard dışı' olması nedeniyle el konulan yaklaşık 400 ton kömürle ilgili yaşanan gelişmeler bir hayli ilginçleşmeye başladı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili olarak elde ettiği bilgilere göre, Çankırı Belediye zabıta ekiplerinin gelen ihbar sonucu Yapraklı yolu Yediemin Otoparkı bitişiği ve Deveyolu Bahçeler bölgesinde yapılan denetimlerde el koyduğu yaklaşık 400 ton dolayındaki standart dışı kömürün sahibi Cihat Karayel, mahkemeden aldığı 'ihtiyati haciz' kararı ile birlikte işlem başlattı. Dün gerçekleştirilen haciz işlemi ile Çankırı Belediyesi hukuken an itibariyle 'yediemin' durumuna düştü.

İLGİLİ HABER
Çankırı'da 400 ton standart dışı kömür yakalandı - TIKLA

Yaşanan bu gelişmenin ardından kendisine ulaştığımız iş insanı Cihat Karayel "Firma olarak biz bu kömürü yaklaşık iki ay önce İstanbul'da bir firmaya sattık. Karşılığında aldığımız çeklerden ilk geride bıraktığımız pazartesi gününe aitti. Müşteri firma hakkında şüphelerimiz oluştu ve çekin ödenmeyeceğini anladık. Kömürü maden ocağımızdan taşıyan nakliyecilerin verdikleri bilgiler ışığında Çankırı'ya boşaltıldığını öğrendik. Bu bilgiden sonra Çankırı'ya geldim. Bizim yaptığımız hamleden haberdar olan karşı taraf bu kez kömürü Çankırı'dan dışarıya çıkartma girişiminde bulunurken biz de Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne ihbar ederek kömürün yakalanmasını sağladık." dedi. Karayel sözlerini şöyle sürdürdü:

SAYIN BELEDİYE BAŞKANI YAŞADIĞIM
MAĞDURİYETİ ORTADAN KALDIRSIN

"Çankırı Belediyesi zabıtasına ben kendi malımı yakalattım. Lakin an itibariyle belediyenin şahsıma yaklaşımı hiç de adil değil. Bu durum beni ziyadesiyle rahatsız etti. Biz bu kömürü Çankırı'ya satmadık. Çankırı'da satışı yasak olan kömürü burada satmaya teşebbüs eden ben değilim. Malın sevk irsaliyesindeki adres İstanbul. Bununla birlikte yakalanan kömür yaklaşık 2 aydan bu yana Çankırı'da. Bizim ihbarımıza kadar Belediye zabıtası bu kömürü bugüne kadar görmemiş. Mahkemeden kendi malımız için çıkarttığımız 'ihtiyati haciz' kararını dün belediye yetkililerinin huzurunda uyguladık. Ortada yaşanan ticari mağduriyetimin bizzat sayın Belediye Başkanı tarafından kaldırılacağını düşünüyorum."

45714984_10156984908943701_2179344522855579648_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler