Zahid Akman tutuklandı

Zahid Akman tutuklandı

Deniz Feneri davasında RTÜK eski başkanı ve Kanal 7'nin üç yöneticisi tutuklandı.

34 ay sonra gözaltına alınan ve “Örgüt kurmak, evrakta sahtecilik yapmak ve dolandırıcılık”la suçlanan RTÜK eski Başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 yöneticileri Karaman, Karahan ve Çelik tutuklanarak cezaevine gönderildi

ANKARA - Almanya’daki Deniz Feneri e.V davasıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan eski RTÜK başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 yöneticileri Zekeriya Karaman, İsmail Karahan ile Mustafa Çelik dün 5 saatlik sorgunun ardından tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Almanya’daki “Deniz Feneri e.V.” bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik ve Erdoğan Kara tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz tarafından sorguları gerçekleştirilen zanlıların, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “sahtecilik” iddiasıyla tutuklanmaları talep edildi. Zanlılar, akşam saatlerinde Nöbetçi Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Türkiye’yle bağlantı kurulamadı

Zanlıların çok erken saatlerde Adliye’ye getirilmelerine karşın nöbetçi hakim gün boyunca dosyayı okuduğu için gün içinde zanlıların sorgularına geçemedi. Soruşturmada bu aşamada Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği ile bağlantı kurulmadı. Zanlıların dün sabah saat 7’den önce adliye’ye getirilmeleri nedeniyle, basın mensupları görüntü alamadı.

Soruşturmanın başından beri farklı bir usul uygulayan soruşturma savcıları tutuklanmaya sevk konusunda da yine farklı bir sistem uyguladılar. Normalde zanlıların tamamı savcılığa getirilip teker teker ifadeleri alındıktan sonra tutuklamaya sevk edilecek olan zanlıları, doğrudan nöbetçi mahkemeye gönderen savcılık, Deniz Feneri soruşturmasınde ise zanlıları tek tek Emniyet’ten geçirerek sorguladı. Sorguların tamamlanmasından sonra 3 savcı biraraya gelerek tutuklamaya sevk konusunu bütün ifadeleri birarada değerlendirerek tutuklamaya sevk kararı aldı. Bu sırada zanlılar emniyet’te tutuluyordu. Tutuklamaya sevk kararı çıkınca zanlılar dün sabah Emniyet’ten adliyeye getirildiler.

Yaklaşık 5 saat sorgulanan zanlılardan eski RTÜK başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, yardımcısı İsmail Karahan ile Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik tutuklandı. Kanal 7 Finans Müdürü Erdoğan Kara ise serbest bırakıldı.

VATAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler